Film från dagens start

 
 
Mjölby 29/6 2014

Ryttarmissar under dagens start

Idag var det dags för tävling igen, sista starten innan det bär av på meeting. Han kändes så otroligt fin på morgonen när jag red. Väl framme på tävlingen så höll vi oss till planen och han kändes pigg och glad när vi entrade banan. 
 
Vi körde vår vanliga runda runt fyrkanten i galopp och kollade av allt läskigt. Fick startsignal och körde igång. Kort och fin, var riktigt ihop och mellan hand och skänkel. Sen började jag rida på och satte mer tryck i honom. Tyckte att han inte sög riktigt i handen som han hade gjort på morgonen, Han var så energisk och lyhörd genom hela programmet, jag borde ridit mer avvaktande och bara njutit av ritten inne på banan inser jag nu i efterhand. Han gjorde allt perfekt men med många missar från min sida blev tyvärr inte procent så hög. 
 
Dock är den enbart 0,2% ifrån vårt årsmål så det är grymt bra ändå. Vi låg även placerade väldigt länge och tillsist hamnade vi på en fjärde plats utanför placering. Bästa resultatslista målet vi har haft i MsV C. 
 
Hem och träna på is i magen och verkligen njuta av timmarna tillsammans med min fina kille. Ska även byta ut bridongtygeln för den är svår för mig att korta upp snabbt inne på banan. Vilket gör att han blir längre och längre.
 
 
Ingen rosett idag, men snart så!
 

Träningsplanering och två inplanerade tävlingar kvar

Fram till sista tävlingen inför Kalmar meetinget så kommer jag åka hem till Julia med N och träna lite intensivt. Ställa upp honom där i 6 dagar och träna innan och efter tävlingen den 29:e juni. 
 
Må: Dressyr
Ti: Vila
Ons: Uteritt
To: Lektion Julia
Fre: Lektion Julia
Lö: Lösgörande
Sö: Kort stämma av pass och Tävling MsV C:1 Mjölby 
Må: Lösgörande
Ti: Lektion Julia
 

Studentvecka och tårtor

Veckan som kommer blir det fullt upp. Syrran tar studenten på fredag och jag ska baka två tårtor och lite annat smått och gott till dess. Så Nanook kommer få återhämta sig lite den här veckan och vi lägger ner kraven lite. 
 
Må: Uteritt
Ti: Skritta
Ons: Lektion för Julia
To:Skritta
Fre: Vila
Lö: Vila
Sö: Lösgörande pass
 

Färdig kvalad till Msv B

Det här tävlingsåret började helt fantastiskt och fortsätter att vara lika roligt. Igår var det tävling igen och den här gången i Mantorp. Den här veckan har inte alls gått som planerat. Redan i tisdags när det var lektion så var det lite oflyt. Då blev det strömavbrott när vi red, så vi red i mörker och regnet smattrande mot taket. Känlsan i slutet var bra i allafall. I onsdags red jag ett kort pass för syrran där vi stämde av lite inför igår och det kändes bra. I torsdags skulle jag ridit lite övergångar och sina rida ut. Oturligt blev hunden dålig och jag fick åka in med henne och fixa massor andra grejer. Så hann bara skritta ut en kort stund. Slängde ner grejerna som skulle med på tävlingen och gick sedan och lade mig när klockan var ett. Igår ringde klockan tidigt, 05:00 var jag ute i stallet och släppte ut hästarna och sen tvättade jag Nanook.
 
Vi åkte härifrån vid halv åtta och jag har kört till min första tävling och vi överlevde. Det gick riktigt bra att köra och Nanook var lugn när vi kom fram. Jag red fram i ridhuset då det var lervälling på utebanan. Sen när det var tio min kvar gick vi ut och red i leran. 
 
Han kändes riktigt fin på framridningen och väl inne på banan blir han som alltid spänd. Jag korrigerade honom rejält och han lyssnade bra och sen var vi mer samspelta. Då det spökar i öppna och sluta hemma så la jag ner kraven där så där fick vi dåligt betalt, sen vågade jag inte visa mellangångarterna i och med underlaget och stora vattenpölar. Annars är jag väldigt nöjd med ritten och det betalade sig med det sista kvalet till MSV B. Väldigt roligt och nu är det plötsligt kravlöst att rida MSV C. 
 
Att vi sedan hamnade 4:e utanför placering är inte heller det fy skam. När det går så här bra på tävlingarna är det himla skoj att komma ut. 
 
 

Anmält till Udden

Nu har jag anmält Nanook till Udden som går av stapeln vecka 29. Vi åker tillsammans med Moa som ska hopptävla. Ser fram emot det här meetinget så mycket, hoppas på superväder. Vi kommer få ett minne för livet, Moa har berättat att anläggningen är underbar. 
 
 
Vi kommer åka dit på torsdagen och sen tävlar jag fredag, lördag och söndag. Ska starta de klasserna som är med i lilla rundan så då kan jag betala 100 kr extra så är man med och tävlar om ännu finare priser. Vi kommer rida LB:2, LA:3, MSVC:1 och MSVC:2. 

Tävling på nationaldagen

Den här veckan blir det tävling igen. På fredag åker jag och Nanook, Malin och min snälla pojkvän till Mantorp och tävlar. Jag ska köra dit själv för mamma och pappa är bortresta. 
 
Må: Lösgörande pass
Ti: Rida igenom programmet, fokusera på tempo på lektion för Julia
Ons: Lösgörande pass, mental träning
To: Rida igenom programmet
Fre: Tävling MSV C
Lö:Uteritt
Sö:Vila
 
 

Ny vecka

I helgen som var dansade min underbart vackra syster sin abuturientbal. Alla klänningar var fantastiskt vackra men syrran var ju lite vackrare. De hade en himla tur med vädret och kommer nu ha ett fantastiskt minne att bära med sig resten av livet.
 
 
 
 

RSS 2.0