Hej mitt vinterland

Äntligen ligger det ordentligt med snö på marken, jag älskar december. Julmusik, julmat, alla julbak, glögg och jag fylller år. Härlig månad helt enkelt. 
 
Problemet med snö är att om hästen inte har fått på sig snösulor än så känns ridhuset som ett fängelse när man inte kan välja själv om man vill rida där eller rida ut. Men på måndag kommer hovslagaren, äntligen. Kan ju behövas med 1/2 meter snö.
 
ikväll blir det träning på fina prinsen inför helgens julkadrilj uppvisning. 

Vilden

Det där med tömkörning tyckte Nanook var riktigt roligt, det var ett bra tag sen sist.
 
Nu hade han gått promenad en dag, vilat en och så tänkte jag tömköra, kanske inte den bästa planen. Han tyckte det var grymt roligt då han förutom att själv ta på sig ansvaret för vilken gångart så tyckte han även att han kunde visa upp sina fina skolor ovan mark för sin matte som försökte hålla kvar i tömmarna.
 
Kan säga en sak, det är inte lätt att tömköra 650 kg häst när han vill göra som han själv vill med 52 kg människa på andra sidan tömmen. 
 
Antingen måste vi båda skärpa oss eller så får han gå på bantning och jag får äta upp mig, så vi möts på hälften?! Kan lätt konstatera att jag måste bli duktigare på att planera in mer tömkörning i min planering. Det är ju nyttigt för både häst och människa. 
 
 

RSS 2.0