Så himla missnöjd

Igår var det fjärde starten för i år och det gick åt skogen så himla missnöjd. På mig själv framför allt. Blir så osäker på mig själv när jag känner att han inte är helt framme för skänkeln. Jag sitter och klämmer antar jag och då släpper kommunikationen mellan oss helt. Jag kör mitt race och han kör sitt så blir det pannkaka av allt. 
 
När jag tittade på filmen efter min start såg det ändå inte så hemskt ut som det kändes. 
 
Jag blev nog nervös och ville prestera och då knöt det sig för oss. Vi red ändå en bra rund för det var nästan 6 % högre än vårt bästa resultat förgående år. 
 
Men jag måste våga rida honom inne på banan som jag gör hemma och ta med mig lite jävlaranamma in på banan. Nu noterar vi misstagen som Nina brukar säga men värderar dem inte. Ska försöka följa hennes visa ord och sikta framåt mot mer träning och nästa start i Mantorp. 
 
 
 
Du är finast i mina ögon

Planering

Till helgen dansar Nathalie bal och min underbara fästman kommer hem redan på torsdag. Därför kommer det bli vilodag för N på lördag när balen äger rum. 
 
Må: Uteritt
Ti: Dressyr, Equiterapeuten tittar igenom N.
Ons: Uteritt
To: Dressyr
Fre: Uteritt
Lö: Vila
Sö: Hoppning
 
 
 

Skåne

Plötsligt blev det en tur till Skåne. Följde med Julia när hon tränar sin fina häst. Bor över här inatt och imorgon bär det av hemåt igen :) 

Wow jag har aldrig sett S gå såhär bra förut, vilken bakbensaktivitet. Väldigt inspirerade att vara med och se. 

Träningshelgen

Har nu smält intrycken och känslorna från helgens träningspass. I lördags fastna jag lite i mina förhållningar som resulterade i att han släppte kontakten med min hand. Vilket gör att han blir svår att påverka. Jag var väldigt missnöjd när jag var klar men såhär i efterhand när jag hunnit reflektera lite. Så hittade jag emellanåt en tydlig takt i alla gångarter där jag sedan kunde reglera tempot. 

Jag måste aktivera honom i samlingen så att takten och energin är densamma som i det högre tempot så det inte bara blir fart. Med aktiveringen måste jag även vara aktiv med halvhalterna så han inte blir lång för då tappar jag energin direkt i samlingen. 

Om jag tappar honom i samlingen ska jag antingen göra snabba korta skritt övergångar eller växla upp tempot för att hitta energin igen. 

Igår så tränade vi på linjerna i Msv C och här försöker jag fortfarande att rädda situationen. Här måste jag aktivera honom genom rörelsen och inte bara styra in honom i uppgiften och sedan bara släppa kontrollen. Hittade en riktigt härlig känsla tillslut! 
Tävling till helgen

På lördag är det dags för tävling igen. Så då blir det fokus på dressyren den här veckan. Tävling hålls på Brolöten hos Emelie. Ska bli väldigt roligt att komma dit igen. 

Måndag: Ett lösgörande pass
Tisdag: Vila 
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Dressyr
Fredag: Dressyr
Lördag: Tävling msv C:1
Söndag: Uteritt 

Sadelkoll

Idag var Kristin i stallet. Väldigt roligt att våra tre hästar är så fina i sina ryggar. Det blev enbart små korrigeringar hos alla tre. Så skönt att känna sin häst så bra så man kan kolla saker innan de ställer till problem. 

Nu ska jag bara arbeta med mitt hjärnspöke om att sadla N fel. Jag har misstrott min känsla om placering och det har gjort mig osäker. Så nu ska jag placera sadeln på vänster sida och två-tre fingrar ska synas, sen får jag inte korrigera den på höger sida. Så kommer det bli perfekt :) Skuttat med syrran

Idag fick Nanook rulla över lite sockerbits hinder. Syrran var snäll och red honom åt mig idag och båda tror jag hade roligt. Imorgon kommer sadelmakaren till stallet för rutinkoll av några hästar. Alltid lika lärorikt. 
Min skatt! 

Planering

Nu till helgen kommer Mette och har träning igen. Helgen efter kommer vi åka till Brolöten och tävla. 
Såhär ser planen ut. 
Måndag: Vilodag
Tisdag: Hoppa
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Lektion för Mette
Söndag: Lektion för Mette
Måndag: Uteritt
Tisdag: Programridning
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Dressyr
Lördag: Tävling Gnesta
Söndag: Vila
 

Tävlingen i lördags

Nu har jag smält intrycken och analyserat min ritt i lördags. Här blev jag mest ställd av att domarna verkligen skiljer sig åt beroende på vilken häst man rider. Det var inte de bästa förutsättningar för årets första start utomhus då det blåste halv storm. Banan där tävlingen hölls blåste det upp rejält med sand. 
 
Han kändes lite matt eller rättare sagt ofokuserad, då han lite ignorerade mina hjälper lite. Han kändes ändå fin och jag vet att vi behöver befästa mycket fortfarande. 
 
Inne på banan så hamnade han bakom skänkeln men vi löste det på bästa sätt och tog oss runt och det kändes bra. Den här gången red jag inte fel och han gjorde allt där vi skulle. Resultatet blev 61,4% och det var ju nästan ett kval till. Det roligaste med den här tävlingssäsongen är att vi verkligen höjt vår lägstanivå. 
 
 

RSS 2.0