Klubben

Jag har ett val att göra inför nästa år. 

Det finns en klubb i Östergötland som vill att jag tävlar för dem. 

Sen vill Boden fortfarande att jag ska representera dem. 

Det är svårt, nu har jag bara varit ett namn i mängden. Vill jag fortsätta vara anonym och inte synas. Det är rätt skönt! Eller vill jag ha möjlighet att rida DM, lag mm och få en samhörighet? 

Det är det jag funderar på nu! 
Hjälptygel

Har ridit med gramanen två dagar efter varandra. Igår tog vi bort den och red utan. 

Hon var helt magisk att rida i galoppen. I traven blev hon lite stark och då sket det sig för mig. 

Jag kunde inte göra något rätt och vi bara motarbetar varandra och jag rycker i henne för hon tar inte mina lätta halvhalter. Att en halvhalt ska vara så svår?! En frustrerad ryttare som känner att jag inte ens kan göra en övergång. Min prestationsångest är väldigt jobbig ibland men hittade tillbaka lite till Ella efter en stund. Innan vi avslutade kunde vi trava lite i alla fall. 

Imorgon är det en ny vecka! 

Ärligt talat

Ella har varit hemsk senaste tiden, jag har vänt ut och in på mig själv och äntligen kom jag på vart felet var. Hon har börjat sova inne på nätterna. Energin skulle räcka till minst tre hästar till. 

Så idag satte jag henne på linan innan jag hoppade upp. Tog även på henne gramanen. Så med hjälp av gramanen kunde jag göra små lätta förhållningar och i och med longeringen så var hon något lugnare och mer på jorden. Efter 20 min var vi äntligen tillbaka och arbetade tillsammans. Då skrittade vi av en långtur i skogen till klarblå himmel och fågelkvitter. Vilka fantastiska höstdagar vi har haft i år. 

Ny vecka

Tiden springer fort. Jag har en till två träningar den här veckan och det känns inte mer än lägligt. Vi är i en svacka just nu med allt nytt vi lär oss och då tappar vi grunden lite. Så veckans två lektioner kommer fokusera på grunden och kanske någon rörelse om det känns bra. 

Det är verkligen en känslig tjej jag har. Med Nanook var det bara att köra på, det kan jag inte nu på samma sätt och då blir jag väldigt osäker. 

Må: kort jogg
Ti: fokus på rund och låg - gick åt skogen! 
Ons: longering
To: lektion
Fre: rida ut
Lö: lektion
Sö: rida ut

Veckans plan

Den här veckan hoppas jag hinna med att kolla Ellas sadel. Allt ska vara tipp topp inför vår vinterträning! 

Må: tömkörning
Ti: Lösgörande jogg
Ons: lösgörande pass, övergångar, tempoväxlingar
To: tömkörning 
Fre: Lektion 
Lö: lösgörande pass, övergångar, tempoväxlingar
Sö: löshoppning

Lyfta på benen

Ella busfröet fick hoppa med Linda idag. Hon satsar med all fart hon kan få upp för att komma över hindrena. Men när hon börjar bli lite trött hoppar hon några språng riktigt bra. 

Hon ska få hoppa lite nu i vinter med Linda. Hon gillar att hoppa och det får hon göra som variation. 
Vår första tävlingssäsong

Nu har vi avslutat vår första tävlingssäsong tillsammans. Det här året har varit en riktig berg och dalbana. Ella har varit rädd och spänd, så då lade vi ner kraven och började se varje tävling som en miljöträning. Ju längre in på säsongen vi har kommit desto tryggare har vi blivit med varandra. Vi har tagit några rosetter den här säsongen vilket är riktigt roligt. Men det bästa av allt är att jag har fått en häst som älskar att komma innanför de vita staketen och visa upp sig. 

Våra resultat har sakta men säkert klättrat uppåt. Vi har gått från att Ella inte gjort en enda start i sitt liv till att debutera Msvb. Jag är så glad och stolt för min häst. Hon är världens bästa i mina ögon, jag älskar min fantastiska pålle. 

Procenten oroar mig inte, nu ska vi jobba på att bli ännu mer sammansvetsade och stadiga ihop!  
Debut B2

I helgen gjorde vi debut i msvb2 och vi gjorde det bra. Finns många saker att finslipa på men hon skötte sig riktigt bra inne på banan. Huvudet kokade bara över en gång och det är jag väldigt nöjd med. 

Nu börjar vinterträningen som ska ta oss ett steg till. Först ska Ella få några lugna dagar. 

Veckans plan:
Må: vila
Ti: tömkörning
Ons: tömkörning
To: bommar
Fre: lektion
Lö: tömkörning
Sö: uteritt
RSS 2.0