Programträning i Vrånghult

Med ett sto så tränas ens tålamod varje sekund. Några saker har jag konstaterat idag. 

- Hon gillar inte att inte få komma ut i hagen direkt på morgonen. 
- Att stå still är överskattat när matte ska linda ben. 
- Kommer ha en kanon fin piaff när det är dags, tränat på stallgången idag. 
- Hon vill inte gå på transporten som annars är lekande lätt när hon inte får komma ut i hagen på morgonen. 

Underbara djur! 


Väl med hästen i släpet så bar det iväg mot Åtvidabergs ridklubb för genomridning av Lb:2. 

Det positiva idag var att hon lyssnade på mig, hon fokuserade till största del på rätt saker. Vår galoppdel idag var den bästa vi gjort på bortaplan i det här programmet. Inga byten och hon väntade på mig. Det som var mindre bra var travdelen där hon var något spänd och inte ville ställa igenom sig i bålen till vänster och spänna av. I skrittmomenten fick vi några taktmissar och alla halter blev katastrof. 


Vi kan bättre för det har vi redan bevisat, men skönt att veta vart man ligger i dagsläget och att det stämmer med min egen känsla. Nu tränar vi på mot nya höjder. Det jag är mest nöjd med är att hon ändå var så lugn som hon var trots att vi bara varit igång ordentligt i två veckor och inte varit hemifrån på länge.

Equiterapeut genomgång

Idag gick vår equiterapeut Jenny igenom våra hästar. Ella tittade hon på för två veckor sen och ville se henne igen inom kort. Så idag kände hon igenom E igen, hon var betydligt mjukare i hela kroppen och idag fick Jenny loss låsningen ordentligt i vänster bog. Har fått med mig tre övningar som jag ska göra varje gång hon står på gången, den första är att gunga manken, övning två ska man ta handen under magen mot motsatt armhåla lyfta upp och dra mot sig och den sista övningen är att putta med båda händerna på bogen så hon aktiverar de små stabiliserande musklerna.
 
 
I Nanooks fall var det som vanligt bara vanlig rundsmörjning, han hade en liten låsning höger framknä och på vänstersidan av halskotpelaren. Det åtgärdades lätt och ska bli spännande att känna in hur hans kropp känns imorgon.
 
 

Träningstävlingar

Nu finns det inte många CR kvar innan säsongen drar igång. På lördag bär det av till Åtvidaberg för Lb:2. Därefter blir det Mantorp 13 februari där vi testar la:3 som vi sedan provar att rida igen den 7 mars även den i Mantorp. 

Där in mellan hoppas jag att jag hunnit få till träningar för Kristian och Mette. 

Dagen efter uteritt

Idag red jag ett kort pass i ridhuset. Planen för dagen höll och vi red delarna ur la:3. Lite för svårt än så länge. Det tuffaste är övergångarna mellan skritt och galopp. Den förvända känner jag mig avslappnad inför, ser det istället positivt att hon har lätt för byten så det gör mig inte mycket att vi har svårt med förvänd.

Hon var på hugget och taggad idag. Jag kunde hitta en bra balanserad galopp och trav korta frekvenser så nu vet jag vilken känsla jag söker. Hon blir alltid riktigt mjuk och fin att rida dagen efter en uteritt. Bus i snön

Hela helgen bestod av bus i snön. Igår red jag i en av hagarna och idag red vi ut. Superkul tyckte Ella som fantastiskt nog skötte sig väldigt bra. Överväger om jag aldrig ska rida i ridhuset mer, där lever hon jävel men ute är hon en ängel! 

Nästa helg är det premiäråkning i vår ombyggda transport. Då bär det av till Åtvidaberg för programträning. Hoppas att Ella godkänner vår modifiering av vår transport. Var gör man inte för sin prinsessa för att hon ska åka bekvämt! Planering och mer planering

Då syrran red senaste programridningen på Ella blev det ett långt uppehåll för mig då vi senast var ute. Skönt att kunna sticka iväg snabbt och lätt på lördag och rida ett program. Blir ett Lb:2 program den här gången också då hon bara ridits i alla gångarter i två veckor. Hon tycker att hon är helt igång men inget direkt samspel finns mellan oss, så inga högre krav kan ställas. Har sedan börjat kika på la:3 vill prova på hur hon svarar på lite snabbare detaljer. 

Målen är bra övergångar och korrekt böjning i bålen 62% är ett bra utgångsläge. 

Ska försöka rida igenom linjerna i programmet och känna in hur det flyter imorgon. 
Ti: Uteritt
Ons: Vila 
To: Dressyr 
Fre: Uteritt
Lö: CR Åtvidaberg Lb:2
Sö: Uteritt 

Oj oj här har det varit ett lång blogguppehåll

En förkylning trodde jag satte käppar i hjulet för mig i nästan tre månader. Det visade sig vara en lunginflammation som innebar träningsförbud. Utöver det fick jag dubbelsidig öroninflammation när vi var på semester i Madrid, det värsta jag har varit med om i smärtväg när trumhinnan sprack.
 
Ella började även växa i höstas, som tur var känner jag såhär i efterhand. då det automatiskt blev mindre press på mig själv för att träna. Kraven på Nooken sänktes och jag har fått hjälp med motionering av Nathalie, Malin och Kajsa. Tacksam för att jag slapp att ställa av två hästar. 
 
Nu är det en lång väg tillbaka. Kanske inte så lång för hästarna tyvärr desto längre för mig själv. Nu när jag har börjat rida igen så blir kroppen helt slutkörd och krampar. För bästa resultat skall jag vila minst två dagar efter det har hänt, men gör inte det och kramperna kommer snabbare för varje gång jag utsätter mig själv för det. Nu har jag ridit ordentligt i en veckas tid och jag har ont överallt. Jag vet att det snart blir bättre men det är en bra bit kvar och det känns som att springa i en brant uppförsbacke, segt och tungt.
 
Nu är jag i alla fall tillbaka här och en glädjande nyhet för min del är att min kära mamma/aka sponsor har beslutat sig för att köpa Nanook. Han blir kvar inom familjen vilket känns otroligt roligt och mamma ska ta upp sin egen ridning igen som jag tror att hon kommer finna mycket glädje i. Jag har även då möjlighet att fortsätta rida denna fina fux och även tävla honom i den mån jag känner.
 
En bild från dagens bus i snön!
 
 
 

RSS 2.0