Helena

Idag har jag blivit ägare till Helena. Ska bli roligt att se vad vi kommer hitta på för roligt i framtiden tillsammans. 

Nu kommer fokus ligga på att rida ihop oss och lära känna varandra. Inlägg på tränarbloggen

Har idag gjort ett inlägg om min mentala träning på Ninas blogg www.tranarbloggen.se, där jag skriver om hur det gick för mig att ladda om och rida utom tävlan och sätta vår bästa procent i MSV C:1.
 
 

Veckans planering

Den här veckan kommer gå i återhämtningens tecken. Han får Bemerbehandling, promenader för hand och joggning. För sedan åker jag till Emelie må-ons nästa vecka igen och tränar.
 
Må: Vila
Ti: Skritt för hand
Ons: Jogging
To: Skritt för hand
Fre: Skritt för hand
Lö: Vila
Sö: Jogging
 
Min fina pojke
 

Att åka på meeting

Wow vad lärorikt, det har varit spännande och nervöst att ha varit iväg på mitt första meeting. Tackar Nanook tusen gånger om att han har varit underbar och så himla lätt att ha med så här i fyra dagar. Vi har verkligen gjort en enorm prestation tillsammans de här tre tävlingsdagarna som gått. Den bästa prestationen under vår tid tillsammans.
 
 
Jag provade att rida på tävlingsbanan på torsdagkvällen när vi kom till Udden. Nathalie hjälpte mig och i slutet kändes han fint mellan hand och skänkel. Jag hade nog varit sjukt nervös inför den här upplevelsen om jag inte haft så bra uppbackning av Julia, Nina, Emelie som gett mig råd och väglett mig med allt från packlistor, den mentala biten till upplägget inför alla starter ridmässigt.
 
 
Har även haft ett superstöd av mamma, pappa, Malin, min pojkvän och min syster under hela helgen som varit tryggt. Nathalie har stöttat mig och det har känts bra alla dagar med hennes peppande och korrigerande under framridningen.
 
 
Jag kommer gärna åka på meeting igen och skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till Udden som anordnade väldigt bra dressyrtävlingar hela helgen.
 
 

Udden meeting till ända

Vi båda två var trötta under dagens start men vi gjorde även idag en fin ritt tillsammans. Idag startade vi MSVC:2 som vi inte ridit igenom ens hemma tillsammans och vi har inte överhuvudtaget tränat på några vägar eller hur rörelserna ligger. Så det här programmet skulle vi ta med en klackspark. Vi provade bakdelsvändningar, serpentinen till de enkla bytena och S vägen för att rida sluta/öppna på framridningen. Det gick väl sådär kan jag väl säga.
 
Det var dags för att entra banan och jag minns at det sista jag tänkte innan vi red in var, hoppas jag i alla fall kommer ihåg programmet. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med vår prestation under tävlingen idag. Vi gjorde perfekta bakdelsvändningar som betygsattes med 7:or. Fick 7:or på många andra moment också. Jag var nära att glömma skritten till bakdelsvändningar och sen blev båda enkla bytena väldigt dåliga, vilket resulterade i tre 4:or där det var kofficent. Trots det red vi ihop 58 % och det var väldigt bra dömt av Anki tycker jag som annars är väldigt stenhård i sin bedömning.

Komma igen

Igår kväll när jag hade pratat med Nina om dagens start som jag ville skulle gå lika bra som gårdagen. Så kände jag att laddat om rätt och läst igenom våra mål vi satt inför lördagens start. Det var att njuta av min fina häst, rida på 65% och bli placerad. Jag skulle rida på känslan av hur bra han gick igår och tävla med tanken.
 
 
Jag skulle precis sätta foten i stigbygeln när mitt namn ropas upp av speakern. Springer upp till sekreteriatet och får veta att jag inte får tävla idag och imorgon. Jag har gjort fel när jag anmälde och slarvat med att läsa TR vilket resulterar i att jag startade LB:2 igår och idag skulle jag starta MSVC:1 och det får man inte göra under samma meeting.
 
Det visste jag inte och blev uppriktigt ledsen då vi red så himla bra dagen innan så var jag supertaggad. De frågade om jag ville stryka mig eller rida utom tävlan. Jag valde det sistnämnda. Gick ut till Nanook och grät för jag var så besviken att jag kan göra ett sånt misstag. Hoppar upp och joggar fram Nanook, där och då bestämmer jag mig för att nu jävlar ska vi rida det bästa vi kan inne på banan.
 
Han kändes om inte ännu finare idag och väl inne på banan klaffade allt perfekt förutom ett missförstånd i förvända galoppen. Vi red ihop nästan 65% och om vi hade tävlat så hade vi även blivit 5:e placerade.
 
Så man kan säga att jag och Nanook kom igen väldigt bra efter det tråkiga beskedet.
 

Första dagen på Udden

Idag så gjorde jag två superfina ritter. Så det blev en 2:a placering med 65% i LB:2 och en 5:e plats med 67% i LA:3. I första klassen var målen 70%, vinst och en härlig känsla. Jag tycker att vi nådde målen då domaren dömde rättvist med stor skala på sina poäng. Jag hade en underbar känsla tillsammans med Nanook och det kändes som vinst för mig.
 
I andra klassen så red vi ännu bättre inne på banan, det räckte till att uppnå alla målen med bravur. Så samspelta har vi inte känts någon gång inne på banan. En häftig upplevelse med en härlig känsla som jag ska eftertrakta.
 
 

Mål inför Kalmar

Sista tävlingen som är inplanerad. Går av stapeln på ridklubben Udden med ett tredagars meeting. Väldigt spännande att komma iväg på vårt livs första meeting. Nanook har känts bra och jag har ridit bra. Så jag hoppas på att vi kniper nån placering.
 
Mål för helgen:
LB:2 prestationsmål 70%, resultatmål vinst, känslomål inte hasta igenom programmet och le.  
LA:3 prestationsmål 65%, reslutatmål plac i mitten, känslomål känna ett flyt genom programmet och njuta av min fina häst.
MSVC:1 prestationsmål 65 %, reslutatmål placerad, känslomål känna att jag visat upp min häst och njuta.
MSVC:2 prestationsmål 60 %, reslutatmål plac i mitten, känslomål ha ett flyt och ta programmet med en klackspark då det är första gången jag rider det.
 
Nu taggar vi!!
 
 

Nya mål

När jag var hos Nina senast så bestämde jag mig för att sätta nya mål för i år. Jag och Nanook har redan uppnått målen för i år. Så då är det roligt att sätta upp mål mot nya utmaningar.
 
Så nu har vi ett mål att debutera MSVB:2 16 augusti, med en procent på 60%. Ska bli väldigt spännande att debutera en ny klass.
 
 
 
 

Mental träning med Nina

Att träffa Nina och diskutera allt mellan himmel och jord gör att man känner sig fylld med positiv energi när man lämnar Herrgården. 

Idag gick vårt möte ut på att prata uppnådda mål, utveckling, nya mål och min planering runt Kalmar. 

Jag har nu fått nya uppgifter att jobba med tills nästa gång. Jag har anmält mig till min livs första Msv B :) kommer ett separat inlägg om den starten och om Kalmar.
Film


Planering fram till Kalmar

Idag fick Nanook gå en uteritt för allt bra han har gjort senaste veckan.
 
To: Skrittas för hand
Fre: Skrittas för hand
Lö: Skrittas för hand
Sö: Lösgörande på bett
Må: Programridning Msv C:2 kandar
Ti: Uteritt
Ons: Lektion Julia
To: Skrittas för hand
Fre: Vila
Lö: Lösgörande kandar
Sö: Programridning
Må: Lektion Julia
Ti: Uteritt
Ons: Dressyr
To: Dressyr och avresa till Kalmar
Fre: Tävling LB:2 och LA:3
Lö: Tävling MsV C:1
Sö: Tävling MsV C:2 och hemresa.
 
 
 

Inget WiFi, uppdatering bakåt och mycket arbete

Idag har jag äntligen tillgång till internet igen. Så tänker uppdatera med lite inlägg bakåt i tiden och blogga ikapp lite för här har det inte hänt mycket på cirka 4 veckor. 
 
Nu börjar 10 dagar fullproppade med arbetsdagar på ett läger, det bästa som händer på jobbet varje år. 
 
Sluta pussa på mig matte
 
 

Där satt dem

Under dessa dagar hos Julia så har vi fokuserat på min kontroll av N sidor och framförallt ytter som är så ytterst viktig. Han har varit så arbetsvillig och energisk så har haft en underbar ridkänsla alla dagar. I söndags morse lade han in några egna galoppombyten, vilka jag inte vet om de blev rena då jag fortfarande inte lärt mig hur det ska kännas. 
 
I måndags red jag ett lösgörande pass efter söndagens tävling och vi red samtidigt jag och Julia. Så skulle jag galoppera längs ena långsidan och tycker han hoppar konstigt. Då när jag tittar på Julia undrar hon vad vi håller på med. Jo då har N själv lagt in fyra byten och fyra galoppsprång emellan alla + att alla var rena. Har en väldigt häftig men framförallt charmig herre. Så då bestämde vi att träna på just byten idag.
 
Det gick strålande, av 8 byten vi gjorde var 6 rena och luftiga. Så himla häftigt, är både super stolt över min egen prestation och över min och Nanooks kommunikation. De två bytena som inte blev rena var mitt fel, tappade yttersidan i ena och överställde inåt i det andra. 
 
 

RSS 2.0