Uttråkad häst

Imorgon är det 7 dagar sedan Nanook gick omkull i hagen och fick sin gigantiska muskulära blödning. Han börjar bli riktigt uttråkad, men då han egentligen skulle stått på box till söndag vecka 16. Så får han inte göra något annat än att gå ute i hagen, för han är trött av att bara strosa i hagen hela dagen vilket märks på kvällarna.
 
Men det märks att han psykiskt börjar bli överladdad. Igår var min sadelmakare på besök och skulle kolla några av de inackorderades hästarnas sadlar. Sen fikade vi och satt och pratade i nästan en timma. Får se om det kommer något trevligt ur vårt samtal, vilket helgen får utvisa. 
 
min fina prins!

Ompyssling

Ikväll myste jag med prinsen i boxen. Det uppskattades kan jag säga. Det har gått fem dagar sen han skadade sig och han börjar redan bli uttråkad.


Studier och snart praktik!

Det är riktigt mycket plugg på G. Längtar tills praktiken drar igång vecka 16.


Klinik besök

Idag var jag på kliniken och kollade upp Nanook's högra bakben. Vi böjde och röntgade och det är ingen skada på skelettet. Dock om inte vätskan runt såret försvinner måste vi gå in och dränera om ca 2 veckor. Veterinären tyckte att han skulle stå på box, i 2 veckor. Men tyvärr så kan han inte stå på box för sen i fredags har han redan tappat 45 kg. Så jag hoppas att han håller sig lugn i hagen.


Lördag 6/4

Kletade på kyllera på låret fram till knät igårkväll. Temp. Imorse låg på 37,4 och han var verkligen helt slut i bakkärran. Så distriktveterinären kommer ut så fort hon kan. Så får han smärtlindring tills röntgen imorgon. Min stackars pojke, inte kul och se honom ha ont.


Fredag 5/4

Idag hittade jag min prins på tre ben i hagen, antagligen en spark på låret. Temp låg på 37,9. Lite högre än vanligt. Ville inte alls stödja på benet. Avlasta det riktigt långt inunder sig. Inte alls kul. På måndag åker vi och röntgar på Mantorp. Så till dess får han ha boxvila, vilket han kommer hata mig för!


Valpvakt och rörelser ur Msv C

Idag har jag och systeryster varit hundvakt hela dagen till världens sötaste Shar Pei valp.

Nu ikväll så red jag igenom galoppdelen ur Msv C, min pojke var så energisk. Bytena blev riktigt bra idag, har börjat tänka på att inte ta i innertygeln utan att han ska vara lyhörd på yttertygeln. Det blir bara bättre och bättre.

https://cdn2.cdnme.se/3307018/6-3/pic_515c9d15ddf2b3106d9b45b9.jpg" class="image">


Hoppträning annandag påsk

I måndags var det hoppträning för Josse Esping igen. Den här gången hoppade vi knepiga vägar över låga hinder. Avslutade med att hoppa en bana och jag hittade den där fina kvicka galoppen. Hoppade två hinder på 1 m, kändes riktigt


Sista veckan i mars 2013

I lördags 23/3 hopptränade jag med Nanook. Jag hitta en riktigt studsig och kvick galopp. Vi fick träna på lätta linjer, men att variera antalet galoppsprång. Konstaterar att min fina häst inte gillar vattenmattan överhuvudtaget :)

Har planerat in en tömkörningslektion med Pernilla i början av april.

Första div III omgången har gått av stapeln i fredags, var riktigt nöjd och för första gången så håller jag inte med domaren i bedömningen. Hon ansåg att jag hade en hård hand, stark häst mm. Tvärtemot det jag kände.

Ett tråkigt besked kom i fredags natt att en av hästarna i vårt stall var riktig dålig och beslut togs att den fick somna in. Gick därefter ut och titta till Nanook som var väldigt uppstressad och svettig. Så han har fått tagit det lugnt över påsken.

Kram


RSS 2.0