Missförstånd och nya tag

Idag gick det inte alls med ridningen. Vi missförstod varandra jag och Nanook. Kan vara att jag vill lite mycket och att jag då ger honom för lite tid till att komma dit.

Travskolorna gjorde vi väldigt bra idag och enkla bytena sitter bra nu. Det som inte gick var de flygande bytena, vilket jag får ta på mig. Jag börjar tänka för mycket och då går det inte. Träna med tanken och rida med känslan helt enkelt. Hur svårt kan det va? 

Nathalie ska hjälpa mig imorgon kväll i alla fall. Tacksam över att ha hennes och mammas ögon på mig. Tandläkare besök

Duktig häst på sitt första besök hos tandläkaren. Torbjörn tyckte att hon såg väldigt fin ut med bettläget. 

Han hittade en gammal skada på två tänder i nederkäken. Tänderna håller på att ruttna och nu har Torbjörn avlastat dem för att Ella ska kunna äta och tugga ordentligt. Så det blir återbesök om 6 månader. Annars så hade hon bara två kilar i överkäken som han slipade ner. Han hittade även lite röta i mungipan efter stygnfluge larver. 
Nu kan allt bara bli bättre! 


Sadel

Nu har jag varit och hämtat N korrigerade sadel hos min sadelmakare. I fredags var hon hos oss och kollade av hur hästarna mådde och sadelläget.

Provred även sadlar på Ella och självklart fastnade jag för prestige. Min kropp fungerar bäst i den och jag får otroligt bra stöd i nedre delen av kroppen. Ella var lite fundersam att få olika sadlar på ryggen, men min känsliga tjej skötte sig exemplariskt.

Nu ligger fokus på detaljer inför tävlingen på N i helgen. Imorgon blir det tandläkaren för Ella. Spännande att se vad Torbjörn hittar, tror definitivt att vargtänderna finns kvar. Roliga ridpass

Idag gick båda pållarna riktigt bra. Hittade ytterligare några knappar idag tillsammans med Ella. Nanook gjorde superfina byten dock lite när han själv ville. Tränade även på trav och galoppslutor. De är så duktiga mina fina hästar. Pussel

Nu börjar skolan igen för fullt med att klara tentor och uppsatsen så jag kan börja på helfart igen. Längtar tills att bli klar. Det är ett pussel att få livet att gå ihop. Men har nu en noggrann plan så det borde fungera att plugga, jobba och rida 2-3 hästar om dagen. Det handlar om effektivitet. Tur att jag tycker det är roligt för då blir allt lättare.
 
 

Planering A och O

För att få allt att gå ihop så behövs det planering, men det viktigaste är att följa den. Augusti ut kommer se ut såhär.
 
Må: Malin N, vila E, dressyr M
Ti: vila N, vila E, dressyr M
Ons: dressyr N, klättring E, Malin M
To: Malin N, jogg E, dressyr M
Fre: dressyr N, jogg E, vila M - sadelkoll
Lö: vila N, jogg E, dressyr M
Sö: dressyr N, jogg E, dressyr M
Må: vila N och E, Malin M
Ti: dressyr N, jogg E, dressyr M
Ons: Malin N, tandläkaren E, vila M
To: dressyr N, vila E, Malin M
Fre: dressyr N, vila E, klättring M
Lö: tävling Heda msvb:2 N, vila M och E
Sö: vila alla
 
 

Debut MSV B:2

Jag har för första gången i mitt liv ridit MSV :B, det här året blir bara bätrre och bättre när jag trodde att det var som bäst. Vi gjorde en superbra ritt tillsammans jag och Nanook. Förutom att det blev lite byten lite överallt och lite för överenergisk pålle genom galoppprogrammet. Så var det en sån fantastisk känsla att nå sina delmål och det känns som att man vunnit OS.
 
Om två helger prövar vi våra vingar igen ute på en msvb:2. Det här är det bästa med hästar att komma till nya mål tillsammans är underbart.
 

Älskade fina häst

Möjlighet

Har fått möjlighet att få stöd och vägledning från Kristian i min utbildning av Ella och vår gemensamma utveckkling vilket känns helt fantastiskt. Jag kommer åka till honom ca en gång i månaden, för en till två lektioner per gång.
 
Vi bröt verkligen ner grundstenarna och jobbade med en signal i taget. Jag ska tänka på att få henne att acceptera yttertygeln först, därefter ytterskänkeln och sedan vidare till insidan. Allt får ta sin tid var det bästa som K kunde säga till mig i det här läget. Att låta en halvhalt bli allt från 10 meter till 60 meter gör inget.
 
Om hon blir lite utåtställd ska jag strunta i det. Det viktiga är att se till så hon inte skjuter in rumpan innanför spåret. Jag ska jobba med tempoväxlingar som jag gjorde hos E, låta halvhalterna få ta tid. Det viktigaste är att se till att det är jag som bestämmer form, fart och färdriktning, lättast är om man kontrollerar två så kommer den tredje automatiskt. Jag måste hålla kvar kontakten med Ellas bett när jag ändrar farten och behålla takten i höften.
 
En aha upplevelse som han diskutera med mig var att ta ett tygeltag. Kyra tog även upp det på clinicen jag och mamma var och lyssnade på om att ta ett tygeltag med armbågen bakåt. För då behåller du den räta linjen från armbåge till bettring. Så klokt och mycket lättare.
 
När jag har hittat E mellan mina hjälper ska vi kliva 2 meter innanför spåret i trav och fortsätta jobba där på samma sätt.
 
Måste ta kort på Ella :)
Fina grabben, kort från Kalmar.
 

Att hinna med allt

Kräver planering. Nu har jag haft nya pållen hemma i snart två veckor. I en veckas tid har jag tränat fyra hästar dagligen, väldigt olika hästar som ger en  enormt mycket. 

Planen för den här veckan har sett ut så här och kommer se ut så här! 
Må: ridhuset H, N, P, M
Ti: ridhuset H, P 
Ons: ridhuset N, M
To: ridhuset H, N, M
Fre: träning med H, N
Lö: tävling N, uteritt H och M
Sö: alla vila :) 

Kommer blogga bättre framöver, tyvärr finns det inte tillräckligt med tid i nuläget. 

Att sälja sin bästa vän

Det är inte lätt att besluta sig för att fortsätta utvecklas, i mitt fall betyder det tyvärr att Nanook inte räcker till längre än dit vi har kommit i dagsläget. Vi har haft en otrolig resa tillsammans och den här underbara individen har gett mig så mycket. Han hjälpte mig att hitta tillbaka till glädjen med hästar och ridningen efter att D fick somna in. Jag är honom evigt tacksam för att jag nu har hittat en glöd och envishet till att försöka bli så bra jag bara kan. Förra året gjorde vi tävlingsdebut och i år har det varit en helt fantastisk resa vi gjort tillsammans resultatmässigt.
 
Att sälja Nanook känns både helt fel och helt rätt. Jag trodde att han skulle bli gammal hos mig, men för att se det från den ljusa sidan. Han kan göra någon annan lika lycklig som han har gjort mig och har om han får vara frisk många år kvar på tävlingsbanorna. För det tycker han är minst lika kul som att hoppa och galoppera i skogen. Jag säljer inte en tävlingshäst utan jag säljer min bästa vän och det gör så himla ont. Men jag vet at någonstans finns den perfekta ryttaren till honom. 
 
Så det är väldigt tungt att ta detta beslut och sälja min bästa vän. Nanook är en underbar individ med en charm som får en att le, med flertalet rävar bakom örat. Jag älskar den här hästen så otroligt mycket. Jag säljer honom för bådas skull. Han ska känna glädje i att bli riden och jag vill inte pressa upp honom till msvA. Det är mitt nästa delmål för att nån dag nå min dröm. Så då måste det här bli ett steg. 
 
Jag hoppas att när jag hittar hans nya ägare att denna kommer älska honom minst lika mycket som jag gjort. För den här hästen ger en så mycket glädje. 
 
 

Brolöten

I tre dagar var jag och Ella och tränade för Emelie. Härligt att komma tillbaka och känna sig så välkommen. Den här gången var det även ridläger som pågick för fullt så det blev lite avbrott från hästarna med filmtittande och bad. Underbart, känns som semester när man är på Brolöten.
 
Tillbaka till ridningen, såhär i efterhand borde jag kanske inte haft så bråttom att komma iväg och träna med Ella. Vi fick känna lite på travslutor och det kändes lekande lätt, jag red med gramanen alla lektionerna. Hon kändes väldigt lyhörd och positiv till arbete, blir glad av att sitta på hennes rygg. Jag har fått väldigt bra tips som jag har tagit till mig men har även blivit lite osäker på mig själv. Nu kommer fokus vara på att försöka lära känna Ella i min takt och bocka av lite från checklistan med ny sadel och koll av tänder med mera.
 
Det är en underbar individ som är väldigt generös och envis. En bestämd dam som jag kommer ha väldigt roligt med.
 
Allt tar sin tid och det kommer jag ge oss.
 
 
 
 

Nu är hon hemma

Nu är min fina Helena eller Ella som jag tror att hon kommer kallas, äntligen hemma på vår gård. 

Dock blir visiten kort då det bär av till Sparreholm redan imorgon. För tre dagars träning. 

Ska bli spännande att rida Ella för Emelie och höra vad hon säger. Ändrade planer

Nu när jag plötsligt äger två hästar har jag bestämt mig för att ändra om min plan.

Vecka 32 
Må : Träning för Emelie
Ti: Träning för Emelie
Ons: Träning för Emelie

Helena kommer få följa med till Emelie och jag kommer debutera msvb på Nanook om två veckor. Han ligger ute till försäljning nu och detta kommer nog bli vår sista tävling ihop.
RSS 2.0