Bättre sent än aldrig

Senaste träning för Kristian kunde gått bättre, jag var superförkyld och envisades med att jag ändå skulle åka och träna. Sagt och gjort.
 
Stämde av det vi gjorde förra lektionen och sedan lade vi fokus på rakriktning innnanför spåret. När det gick bra, gick vi vidare till ställning och böjning, först jobbade vi på raka linjer. När hon började acceptera det arbetet jobbade vi på volter och serpentiner.
 
Jag ska till nästa gång träna på volter, kan inte rida runda volter, bakläxa! Ska tänka på att hålla jämn takt i traven. När jag rider diagonaler ska jag sikta mitt i hörnan,  därifrån sedan rida rakt mot bokstäverna. Jag måste vara observant så att hon inte bromsar sig i rörelsen när jag ställer henne i nacken. På voltena ska jag fokusera på bara innertygeln tills hon accepterar den, i galoppen kan jag ta hjälp av att föra båda tyglarna utåt.
 
Vi tränade på alla rörelser i LB:1 och på medellinjen kan jag få mycket hjälp att få henne rak genom att se vänster sida som inner.
 
Nu kör vi på några veckor och sen blir det lektion igen. Det som är viktigast till nästa lektion är nyanser i galoppen.
 
 
 

Påväg mot Farsta

Nu sitter vi i bilen påväg mot träningen, fikakorgen är packad och Ella står snällt bak i transporten. 
Putsat och klart!

Igår kväll kände jag mig lite sjuk, imorse var jag dunderförkyld när jag vakna. Så har sovit bort en hel dag för att försöka kurera mig till imorgon. 

Därför fick det bli ändrade planer med hästarna. Nanook och Marion fick vila idag och Malin fixar båda åt mig imorgon. 

Mamma fixade iordning Ella och longerade henne en stund innan jag hoppade upp, red med grammanen som lite extra hjälp. Men hon var en stjärna idag. Den hade inte behövts. Hon var snäll och lyhörd, så blev ett superkort pass för att stämma av inför imorgon! 

Nu är allt putsat och packat till imorgon. Efter lunch bär det av! 


Att rida olika hästar

Det är stor skillnad ridmässigt på Nanook och Ella. Det ger mig som ryttare en utmaning och jag känner hur jag utvecklas. Det som har varit svårast har varit att inte kräva för mycket av Nanook respektive av Ella. Nanooks svaghet är hans gångarter. Så där kan jag inte pressa fram nått som inte går att hitta. Det har varit lite svårt när jag suttit på Ella först. Nu rider jag alltid Nanook först. 

Ellas styrka och svaghet är hennes känslighet. Här blir det lätt missförstånd i och med min vänstersida. Här blir jag frustrerad och Ella blir frustrerad när det inte klickar alla gånger. Men jag vet med erfarenhet att hästarna landar i det så småningom och lär sig. Bara att ge varandra tid att lära känna varandra. Så här har jag fått lugna mig själv och ge oss tid. Vi kommer hålla ihop i många år framöver så ett halvår är ju ingenting. 

Min fina pojke och en kille i stallet som hoppar honom. 

Blir lidande

Bloggen blir tyvärr lidande när det är skola, jobb och tre hästar som ska skötas. Den här veckan som kommer blir det träning för Kristian. Ser fram emot det.
 
Planen för veckan hoppas jag blir följande
Må: Ella ridhuset, Nanook och Marion vila
Ti: Alla tre går ett pass i ridhuset.
Ons: Alla tre går ett pass i ridhuset.
To: Ella lektion, Nanook uteritt, Mariion vila.
Fre: Alla tre går ett pass i ridhuset.
Lö: Ella vila, Båda dressyr
Sö: Alla vilar
 
 

RSS 2.0