Ny vecka

Jippi, den här veckan kommer vår lastbil! 

Syrran och jag ska debutera med att köra den tillsammans till tävlingen på fredag. Spännande såklart! 

Den här veckan får ett liknande upplägg som vi hade förra veckan.

Må: Uteritt
Ti: Julia tittar på oss
Ons: lösgörande med bommar
To: Julia tittar på oss
Fre: tävling
Lö: tävling
Sö: vilodag


Nu bär det av!

Idag åker jag till Skåne! Ska umgås med min släkt och träffa en väldigt efterlängtad Moa. 

Ella har varit fantastiskt fin den här veckan. Så hennes planerade lugna helg är hon mer än välförtjänt av! 

Min stjärna

Wow.... Idag var Ella så där fantastiskt fin så hon var värd minst 1 miljon. 

Jag vet inte vad som hände, men efter vi hade värmt idag och jag skulle rida igenom programmet. Så plockar jag upp henne och hon bara svävar fram, hon växer upp framför mig och vi kommunicerar med nästan osynliga hjälper. Vi var verkligen ett tillsammans! 

Programmet gick så fantastiskt bra! Den här känslan och lyckoruset jag upplevde idag, var helt otroligt! Min älskade tokfia vad jag tycker om dig! 


Känslomänniska

Jag är en väldigt känslig person och går på känslan när det gäller i princip allt. Den kombon är kanske inte alltid den bästa. Men i kombination med hästar och ridning är den nästan alltid till en fördel. 

Nu ett tag har jag lite letat efter just den där känslan. Vi har utvecklats lite olika snabbt jag och Ella nu den senaste tiden. Så vi har hamnat lite i otakt med varandra. 

Men idag satt den där igen, den där känslan. Allt kändes så klockrent idag när vi red. Det blir lite roligare att jobba ihop när den där känslan infinner sig. Nu hoppas jag att den håller i sig ett tag! 

Välfylld vecka

Den här veckan har jag semester. Jag ska rida utöver Ella både Pyret och Nanook och Rosa ska bli tömkörd. 

Må: lösgörande och träna halter och ryggning. 
Ti: Julia tittar på oss, rida Pyret och Nanook
Ons: rider lösgörande med bommar, Helmut tittar igenom Ella. 
To: Julia tittar på oss, rida Pyret och Nanook
Fre: programträning, rida Pyret och Rosa
Lö: vila
Sö: uteritt eller tömkörning 

Tömkörning

Idag tömkörde jag Ella över bommar. Hon var het under hovarna men lyssnade bra på mig. Hon slappnar av så himla fint på tömmen, jag hittar inte riktigt dit i ridningen. Mamma <3

Jag och mamma tog en uteritt tillsammans idag med Ella och Alice. Supermysigt att få göra något med mamma som inte alltid enbart gynnar mig. 

Skönt med lite kvalitetstid med min älskade mamma. 
Vi utvecklas tillsammans

Ella var väldigt duktig på dagens programridning. Vi behöver fokusera på halter och ryggningar ett tag framöver. Annars struntade hon i allt runt omkring och var väldigt fokuserad på uppgiften. 

Traven kändes väldigt bra stundtals. Det är skönt att vi hittar den rätta känslan mer och mer! 

Hej Fredag

Äntligen fredag, fortfarande sjuk men vad gör det när min älskade sambo kommer hem. Idag står det många punkter på dagens to do lista. 

Mamma och jag ska luncha innan det bär av ut till stallet. Innan dess ska jag försöka hinna ner till stan och göra några ärenden. Först blir det träning och lite frukost.

Det enda jag velar över idag är om jag ska rida Ella hemma en stund innan vi åker iväg på programridning ikväll. 

Välkommen en veckas semester! 

Traggla

Idag red jag ett väldigt bra pass med Ella. Vi var lite oense om hur vi skulle arbeta igenom halvhalterna. Red öppna på volter och gjorde långa uppsamlingar för att verkligen ha tid att känna efter när hon backar av och väntar. 

Väldigt givande och i slutet hittade vi faktiskt en helt okej trav i vänster varvet. Just nu är vänster trav varv inte lika lätt som de andra gångarterna och varven. Ella försöker att ställa upp men just nu får jag väldigt ofta kramper i vänstersidan och då är det svårt att påverka hennes innersida. Den behöver vara mjuk och följsam för att jag ska få ett bra stöd på yttertygeln. 

Vi kämpar på, min älskade häst. 

Det som är vår största framgång just nu är att hon kommer fram till mig i hagen och vill mysa. Det värmer, jag fick alltid jobba med att få in henne det första året. 

Sen planering

Veckans planering på en torsdag.
 
Må: lösgörande pass
Ti: lektion Kristian
Ons: skritt
To: Lösgörande pass 
Fre: programridning
Lö: tömkörning
Sö: uteritt


Fullt upp

I förra veckan hade jag minut planerade dagar för att hinna med. Vi börjar även hitta tillbaka till varandra bit för bit. I helgen blev det ett härligt positivt pass uppsuttet istället för tömkörning. 

Mycket härligt att få tillbaka den känslan. I måndags red jag ett riktigt smörjande pass därvi verkligen lösgjorde hela maskineriet. Min fina tjej blev riktigt fin efter det arbetet. 

Igår var vi äntligen och fick Kristians ögon på oss igen. Han hjälpte oss verkligen att komma igenom vårt stora problem för tillfället med inverkan av halvhalterna. Nu har jag fått väldigt bra verktyg som vi ska jobba vidare med. 

Nästa gång blir i vecka 16. Hoppas jag kan klämma in två pass då! Veckans planering

Ella får en mini vila. Det kan vi båda må bra av. Promenad i skogen och mys kommer nog bli bra. 

Må: vila
Ti: vila
Ons: lösgörande pass checka av form, fart och färdväg. Inga rörelser
To: lösgörande pass
Fre: lösgörande pass med bommar
Lö: lösgörande pass
Sö: vila / kanske tömkörning. 

Bryta ihop och komma igen

Jag fick inte till någon toppen känsla på första framridningen. Väldigt fin i galopparbetet. Men hon backade av från handen i traven och när jag försökte få henne mellan hand och skänkel blev det galopp. I övrigt var hon väldigt mjuk. 

Inne på banan blev jag spänd och slutade rida. Så Ella blev spänd och ofokuserad på mig. Vi slarvade med hörnen och hon blev väldigt stark i traven. 

Var så besviken när vi kom ut. 

När vi skulle lasta började Ella krångla. Så när vi hade försökt i 40 min så tänkte jag att jag skiter i att starta andra klassen. Blir ännu mer besviken på mig själv. Så återtar min strykning. Sitter i sadeln tio min innan min start. Hinner galoppera och trava lite. 

När vi får gå in på banan lägger jag volter i hörnen för att få koll på henne. Hon slappnar av lite men är fortfarande stark. Vi fick till en väldigt bra skritt och de enkla bytena.

Nu är det bara att bryta ihop och ladda om. Den här tävlingen glömmer vi. 

Lördag

Idag red jag samtidigt som Julia. Vi tränade mycket övergångar och min position i sadeln. 

Hon var väldigt mjuk och följsam från start idag min duktiga tjej. Red igenom travdelen ur Msv C och det kändes bra. Nu är vi taggade inför imorgon! 

Så ett kort effektivt pass fick vi till. 

Innan det var dags att sova hann jag med att putsa i 4 timmar?! Med hjälp av Malin blev allt gnistrande rent! Idag var jag alltså i stallet från halv tio till sex. Underbart var det att inte stressa iväg till något. 

Klarblå himmel

En härlig uteritt tillbringades i känslan av vårväder i förmiddags. Ella var mjuk som smör och njöt lika mycket som ryttaren på ryggen. 

Dagen kan inte bli annat än bra när den startar tillsammans med mitt hjärta. 
Mera ben

Het häst behövs ridas med mer ben. Det låter så självklart och lätt. Men det är det inte i praktiken. Ikväll så red vi mycket lösgörande och red även igenom båda programmen. Det enda Jullan tjatade om var att jag skulle ligga om med mina ben. Vilken otroligt stor skillnad det blev, hon backade av fint till handen. När jag hjälpte henne lite extra med att rida in i handen, så blev hon fantastiskt fin! Traven kändes magisk. 
Målen

På söndag går årets debut på tävlingsbanorna av stapeln. Spänd av förväntan och lite nervös. Jag hoppas Ella tar årets första tävling med ro. 

Planen ser ut som så att jag kommer sikta på att vi ska kunna visa upp vårt register inne på banan.

Om hon blir oerhört spänd så kommer jag lägga ner henne i formen och få henne avspänd i programmet istället. 

Målet är att rida på 62 % för då har vi fått ett kval! Rider vi på 60 % så är vi där vi slutade förra säsongen och då har vi gjort en bra årsdebut. För då har antagligen Ella varit lite spänd och hon har kanske blivit stark. 

Jag hoppas vi får till den lätthetskänslan jag har hittat med henne den senaste tiden. Då är hon fantastiskt magisk att jobba ihop med.  

Bom

Idag lade jag fram två bommar som jag tog hjälp av när jag tömkörde. Ella var supersöt i början och tog i för kung och fosterland när vi kom till bommen. Hon hoppade minst en meter över i början men efter ett tag tog hon bommarna helt rätt. 

Hon var riktigt fin på tömmen idag och när vi hade skrittat av. Var det dags för pedikyr i stallet. Ella fick fina hovar som alltid när bästa hovslagaren har varit här. 

Årets första tävling

Ny vecka som avrundas med årets första tävling! Ska bli väldigt roligt att komma ut igen och släppa lös vildhästen innanför dressyrstaketen. Mål kommer upp i ett eget inlägg.

Veckans planering ser ut som följande.

Må: Vilodag
Ti: Tömkörning
Ons: Rida med Julias ögon på oss
To: Rida ut
Fre: Rida med Julias ögon på oss
Lö: Rida med Julias ögon på oss
Sö: Tävling 

RSS 2.0