Planering juni

Planering juni

Ons: uteritt
To: dressyr
Fre: dressyr
Lö: vila
Sö: tömkörning m bommar

Må: träning Marika 
Ti: vila
Ons: dressyr
To: dressyr
Fre: uteritt
Lö: dressyr
Sö: dressyr

Må: vila
Ti: dressyr
Ons: uteritt 
To: dressyr
Fre: dressyr
Lö: tömkörning m bommar
Sö: träning Marika

Må: tömkörning
Ti: dressyr
Ons: dressyr
To: vila
Fre: vila 
Lö: vila
Sö: dressyr

Må: dressyr 
Ti: uteritt
Ons: dressyr
To: tömkörning

(Juli preliminär)

Fre: träning Marika 
Lö: dressyr
Sö: tävling 


Skitpass

Vad frustrerad jag blir när det inte funkar. Inte på Ella utan att jag inte kan göra som jag vill i tanken, kroppen gör istället något helt annat. 

Så det var bara att avsluta och skritta ut i skogen, nya tag en annan dag. 

Super taggad

Ååh, det enda jag vill är att rida, rida, rida. Men Ella har fått två välförtjänta vilodagar. 

Pratade med Marika och nu har vi en plan! Det ska bli så spännande att få träna vidare nu när kvalen är klara. 

Vi har två till tävlingar inplanerade än så länge, sen får vi se hur det blir till hösten. 
Missnöjd och kval

Jag tål inte stress. Syrran går upp i ledning i sin första klass, självklart fantastiskt roligt. Men det ställde till tidsschemat för mig. Knoppa i ljusets hastighet, in med Ella i lastbilen och iväg. Natha vann klassen och mamma fanns på plats för att hejja och föreviga första vinsten med Izzie. Härligt för syrran att hon gick och vann, stolt över hennes fina framgångar. 

Mindre stolt över hur jag bemötte mamma efter min framridning, hon hade ju självklart hjälpt natha med Izzie då hon är lite svår att hantera när hon letar efter Ella. Min kärlek fanns som stöd på framridningen och det kändes sådär ärligt talat, han är fantastisk men jag litar inte på honom när han säger att det ser fint ut... Jag kom inte riktigt till ro. Letade efter mamma istället för att fokusera och tro på mig själv. 

Rider in på banan och Ella blir superspänd. Men hanterade spändheten hos henne riktigt bra, ser jag nu i efterhand på filmen. Det jag är nöjd med är hur fint Ella lyssnade på mig och att vi verkligen kom till ridning inne på banan. 

Nu ska allt bara bli ännu bättre. Med min guidning och Ellas fantastiska tålamod på sin virriga matte satte vi det där efterlängtade kvalet. Älskade häst vad jag tycker mycket om dig! 


Vänta på mig

Idag handlade hela träningen om noggrannhet, Ella ska vänta varje steg. Nu börjar jag kunna påverka hennes trav från korta steg till stora med swung i. Det är riktigt häftigt. 

Marika var på mig om att bestämma punkter, alt antal steg för att utmana vår kommunikation och kontrollera att det är jag som bestämmer. Det ska jag göra i alla gångarter, framför allt i trav och galopp ska jag sätta få steg där det sedan måste ske en förändring av tempo eller gångart. 

Med detta jobbet kommer hon bli ännu mer lyhörd och inte dra iväg med mig. Vi ska tänka på att tänka ut steget ett i taget och sedan samla ihop energin till kortare steg igen. 

I galoppen fick vi rida förvänd på volt. Där måste jag bli väldigt tydlig med att min kropp ska vara kvar i sadeln och inre falla fram över hennes bogar. Super svårt, men vi har inte gjort så många repitioner än. Repetera och tillslut är det plättlätt. 

Så taggad för en riktig tränings månad här framöver. Bara en spontan tävling inplanerad på söndag. 

Omplanering

Idag red jag ett kanon pass med Ella. Fullt fokus på genomsläppligheten i överlinjen från början till slut. Hon bjöd verkligen upp till dans idag, härligt att hon är så fin efter en vilodag och tömkörning. Nu är vi taggade inför träning imorgon, med mig har jag min kära sambo som ska försöka filma lite. 

Maj planering

Nu är planen skissad. 

Må: träning M
Ti: vila
Ons: dressyr
To: uteritt
Fre: dressyr
Lö: tömkörning m bommar
Sö: dressyr programträning 
Må: vila
Ti: dressyr
Ons: tömkörning
To: dressyr programträning 
Fre: uteritt
Lö: dressyr
Sö: tävling
Må: vila
Ti: tömkörning m bommar
Ons: dressyr
To: träning M
Fre: uteritt
Lö: dressyr
Sö: tävling
Må: vila
Ti: vila
Ons: uteritt
To: tömkörning 
Fre: dressyr
Lö: dressyr
Sö: vila
Må: vila
Ti: dressyr

RSS 2.0