Avramling och vila

I onsdags för en vecka sen föll jag av Ella. Jag har sedan dess inte ridit. Just nu har jag smärta och konstant huvudvärk som pendlar mellan mild och migrän. 


Jag får inte göra någonting och det är svårt. Imorgon ska jag försöka fixa sjukintyg och annat som enbart kräver telefon. Så himla tråkigt, men jag gör vad som helst för att komma tillbaka fort. 

Under tiden som jag vilar så rids Ella av syrran, Johan och Linda. Hon hålls igång, frågan är bara hur brant och lång min uppförsbacke blir innan jag är där igen. Jag saknar det, henne och allt runt omkring. 


Debuten närmar sig

Om 4 veckor rider vi in på banan i ett nytt program. Vi förbereder oss för debuten genom att träna lite extra med hjälp av Marika och förhoppningsvis Kristin när hon orkar. Det är ofattbart att vi ska debutera Msv B5 inom kort med galoppslutor och serie...ska bli roligt. 
Tömkörning

Idag tömkörde jag Ella, det var länge sen sist.. vi fick till ett bra lösgörande pass med fyra bommar på volten. 


Hon var riktigt het i början men sansade sig väldigt fort idag. 


Veckans schema

Den här veckan fyller min pappa 60 år vilket ska firas i två dagar... just nu bakas det kakor och tårtor all ledig tid. Tur för mig att syrran hjälper mig rida Ella just den här veckan.

Må: tömkörning
Ti: syrran rider
Ons: uteritt
To: lösgörande pass
Fre: programridning
Lö: hoppning/syrran rider
Sö: hoppning/syrran rider


Frustrerad och tålamod

Jag är just nu så himla trött på hästar och ridning och dressyr. Idag var mamma en viktig stöttepelare i paddocken. Annars hade jag hoppat av tidigare. Känslan just nu i min kropp är jag ger upp och jag verkligen hatar det!


Ella beter sig som ett as just nu Oh jag känner att mitt tålamod och fantasi börjar tryta. Jag blir så ledsen, jag pratade länge med min sambo om det ikväll och han är nog den enda som tror på mig och oss. Skönt att veta att någon gör det, känns genast lite bättre. 

Jag ville se hur det såg ut så mamma filmade idag. Jag sitter där uppe och försöker att inte göra något fel och det resulterar sjävklart i att jag inte ens rider utan åker häst. Usch, det såg hemskt ut. 

Men det är bara att ta tag i det! 


Tårarna bara rinner

Ååå, varför kan inte hästar och dressyr vara lätt?! Idag har jag haft en fråga som går runt i huvudet på mig. Vad gör jag för fel, för att Ella ska bli så frustrerad/arg på mig? 


Idag vill jag bara ge upp, min kropp gör ont, tårarna rinner och det känns som kommunikationen mellan oss aldrig har existerat. 

Tur att det är en ny dag imorgon! 


Stukad fot

Ella råkade kasta sig så kraftigt i sidled i måndags att jag oturligt stukade foten igen. Nu är det nästan två månader sen jag tränade på gymmet och det känns i min kropp. Först skadade jag handleden och nu har jag stukat vänster fot två gånger på en halv månad. 


Min kropp tar just nu lite stryk när jag rider, men kämpar sjävklart på. Just foten är svår att kontrollera, att hinna spänna musklerna i kasten hon gör. När jag inte gör det tappar jag all muskelkontroll och benet blir skevt. Jag hatar att ha en okontrollerbar kropp när den sätter krokben för mig. 

Det enda som underlättar och bättrar kontrollen är att träna. Nu har min förkylning lagt sig och jag ska nog våga mig till gymet imorgon. 


Veckans planering

Må: träning hos Marika 

Ti: jobb hemma i paddocken
Ons: vila
To: bommar/uteritt
Fre: lösgörande 
Lö: programridning
Sö: bommar

Jag hoppas jag får med syrran på en uteritt på torsdag. 


Min Ella

Vi har varit i Jönköping hos Marika över dagen och tränat. Hon kändes mjuk och lyhörd och det bibehöll vi nästintill hela passet.


Jag berättade att vi har jobbat på lyhördheten med tusen övergångar och halter. Inga rörelser, men när jag har provat har jag hamnat i fel läge när jag gått in slutor. 

Vi red mycket tempoväxlingar växlat med öppnor och slutor. Det kändes lätt i alla gångarter.

Vi gick sedan in på diagonalen och tränade min räkning. Det här är så sjukt svårt! Idag har vi gjort byten i varje, varannat och vart tredje. Ella är så sjukt stolt över sig själv och jag är väldigt glad över min fantastiska häst som verkligen försöker i alla lägen. Jag tror vi fick till en serie med byten i vart fjärde till sist. Nu ska här tränas! 

Vi skulle sedan göra tempoväxlingar under kontroll i trav och då fick Ella spelet på mig när jag ville samla mitt i en ökning. Hon kastar sig då i sidled fram och tillbaka och sparkar bakut. Då stukar jag också min vänstra fot, aj aj. Bara att bita ihop och fortsätta. Några övergångar och hon är hos mig igen. Den traven har vi nog aldrig hittat förr... hur många växlar finns det i den här hästen? Hon är en på miljonen! 
Sjuk

Då gäller det att dra ner på tempot. Hade tänkt rida Ella på utebanan. Men hon får faktiskt vila idag och istället hinner jag träffa en nära vän till familjen som är sjuk.


Det jag hoppas är att jag inte blir dundersjuk utan kan rida ut imorgon. Så vi kan ta nya tag på fredag med dressyrarbetet.  


Idag var vi lite mer samspelta

Började med att skritta fram en tur i skogen. När vi kom tillbaka så blev det skrittjobb på banan. Efter ett bra tag så tog vi lite galopp i båda varven och sen rundade jag av med lite trav. Idag kunde jag göra tempoväxlingar i galopp med handen kvar framme. Hoppas hoppas att vi fortsätter i den här riktningen nu! Just nu känns allt svårt men jag vet ju att det beror på lösgjordheten. När vi hittar samspelet igen så kommer lösgjordheten och då blir allt mycket lättare. Vi ska bara hitta dit. . . Igen! Bommar

Igår red jag och syrran lite bommar, korta linjer med snäva svängar och skänkelvikningar mellan bomserier. Hon skötte sig bättre än på länge i ridhuset. Två gånger tvärstannade hon och slängde sig runt på långsidan där allt är "läskigt", när syrran red före oss på den långsidan gick det hur bra som helst. Min älskade knäppa häst...


Förra veckan

Träningen i måndags och tisdags. Vi red på Marikas utebana och vi jobbade hela passet med att hon skulle vänta på mig och ta våra halvhalter på rätt sätt. I slutet var hon fantastisk och vi var i jobbet tillsammans. På tisdagmorgonen var det kyligare och vi red i ridhuset, där kom slänga sig runt mot innerskänkeln beteendet fram igen. När jag lägger på en mjuk skänkel som säger nej så sparkar hon mot mig. 


Skittråkigt när hon brunstar...

Onsdagen fick Ella vila för jag var helt dränerad på energi och tålamod. 

Torsdag red vi på utebanan och vi bråkade nästintill ingenting en gång sparkade hon mot min skänkel. Hon beter sig som en uppblåst blåsfisk som inte vill att luften ska gå ur henne när jag lägger benen runt henne. Nu ska vi lägga om foder och träning. Så hoppas jag att vi kan komma tillbaka starkare och mer tajta. 

Fredagen red vi ut tillsammans med Lisa och Malin och Ella skötte sig ännu en gång exemplariskt! Toppen väder och vi hade supertrevligt.

I lördags red vi på utebanan, tyvärr dammade det lite när en av pappas kusiner fotade mig och Ella när vi red. Hon kändes faktiskt riktigt bra, vi kommer inte till att rida linjer där jag vill men hon börjar bli mjukare i sidorna igen. Små steg i rätt riktning och det är jag tacksam för.

 Hon fick vila i söndags min fina men utmanande prinsessa. Hon kräver i dagsläget ett tålamod till 1000.

Duktig

Vi red ut tre tjejer i stallet i söndags. Fint väder och perfekta vägar där vi rullade i galopp. Ella skötte sig exemplariskt och kunde få sträcka ut rejält då jag ändå kände kontroll. Det är riktigt härligt att kunna känna njutning av en uteritt som en boost i dagsläget, då vi har olika åsikter om det mesta på banan när vi tränar. 
RSS 2.0