Div III

Har ju en plats i div III laget nu i vår vilket känns ja lätt kanske är ordet jag söker. Men så får jag även möjligheten att träna på att tävla tre gånger där programmet flyter lätt på och det inte är komplicerade rörelser. Jag kan lägga mer tid på mig själv och min mentala träning inför dessa tre tävlings tillfällen känner jag. 
 
Ska nästa vecka sätta mig ner och göra en ordentlig planering och målsättning för både mig själv och pållen år 2013. 
 
min sötnos
 
Skulle tävlat på lördag men känner att jag behöver inte läsa in ett 4:e program utan ska nog hålla mig till La:4 Msv C och div III programmen för tillfället. 
 
Jag ska träna på det korta program den här veckan och se hur jag ska rida Nanook nu när jag är van att rida honom på lång bana. Sen blir det en uteritt och sitsträning. 
 

En bal på slottet

Förra veckans Camilla träningen resulterade i att jag ska vara mer bestämd, rida mycket variationer i traven och rida galoppserpentiner. Helgen var helt fantastisk och jag kände mig så vacker. 
 
Idag blir det lösgörande, ska bli roligt att känna hur han känns efter att Malin red i lördags och hoppade. Hon kallade honom en stjärna så det verkar som att de har haft roligt. 
 
 
Bild från höstens hoppträning

Mina kärlekar

Den här veckan är min kära fästman hemma mitt i veckan, så han har fått lufta Nanook på två uteritter. Båda tyckte nog att det var riktigt roligt att få galoppera i den härliga snön. 
 
Nanook ska äntligen få nya dojjor på onsdag och då är det äntligen dags för Camilla träningen igen. På torsdags ska han skrittas. För på fredag åker jag till stockholm för bal på slottet så då får han vila upp sig inför hoppträning med Malin på lördag. 
 
 
 
 
 

Ny tränare

Har idag provat att rida 30 min för Hanna Goding. Kändes frustrerande då vi vill åt samma håll men det känns som vi använder olika ord för samma betydelse. Men det kommer nog reda ut sig. Fick två riktigt bra verktyg som jag ska väva in på ett bra sätt med Camillas bra lösgörande rörelser. 
 
Ska rida volt och föra in båda händerna för att få koll på bogarna, se ska jag putta ut rumpan utanför voltspåret. 
Skänkelvikning direkt åt sidan, samla upp på ytter och få honom att stanna. Sen fortsätta ut till spåret och där rygga upp honom. Starta traven under min rumpa. Väldigt svårt men ska jobba mot att känna att han bär upp sig i traven under mig. 

Massage och korrigerad sadel

Ska passa på den här veckan att få Nanook genomgången av hästsjukgymnasten Jenny då det är ett litet uppehåll till nästa tävling. Så den här veckan kommer vi gå på lågintensivt, blir nog promenad för hand och bomträning i skritt.
Sadel har även blivit korrigerad nu inför tävlingssäsongen, lite ifyllnad på vänster sida. Annars såg allt bra ut, skönt.
 
Måste fixa nya bilder till bloggen.
 

Första tävlingen 2013

Första starten för i år avklarad kallt och snö bjöd dagen på. Men framförallt så kändes han helt fantastisk och jag andades som aldrig för. 
 
Jag som inte ska titta på procent måste ändå säga att jag är glad nästan 62 % och ett väldigt härligt slutomdöme som löd: Hästen visar energisk trav, ställ mer på böjt spår. Kul. Har tränat två gånger för Camilla och det här känns härligt. Kunde inte blivit en bättre start på den här tävlingssäsongen.
 

Videoklipp från gårdagen

 
 
Fått honom kortare i den förvända galoppen.

Andra passet

Den här veckan har bjudit på galopp i snön och bus från min fina häst. Bra uppladdning inför dagens pass för Camilla. Började med den förvända galoppen idag och hon tyckte atat jag hade en bättre ram på honom från början, viist han byter fortfarande från höger till vänster när det blir för jobbigt för herrn men det gick mycket bättre.
 
Sen fick jag rida igenom La:4 som jag ska rida på söndag. Hon satte fingret på varför det känn så dåligt när jag rider program, stressar igenom till slutet. Andra gången jag red det red jag verkligen punkt för punkt och wow säger jag bara vilken skillnad. Hon sa också att jag kan fuska och ställa utåt så jag verkligen har honom i ramen där jag behöver ha honom. Jag måste komma ihåg att göra halvhalter och variera tempot. I hörnen i vänstervarvet kan jag knacka till honom ordentligt med skänkeln så har går undan för den. I bakdelsvändningarna ska jag rida öppna in så att de blir lättare åt vänster och tänka störra cirkel och inte lika centrerat. 
 
Hon poängtera också att det är viktigt att träna på att rida program så det ska jag verkligen tänka på. Imorgon ska jag se hur lång tid det tar att rida fram, så jag vet inför söndag. 
 
 
Gammal bild på min snygging

Koll av sadel

Kristin var på besök på Lindgården och checkade av sadlarna på syrrans ponnier och Nanook. Jag har inte känt mitt högra sittben och hon såg att jag dragit sadeln lite snett. Dock ska jag ju tävla på söndag så jag lämnar in den på måndag så hon korrigerar den. Får nog köpa ett par nya stigläder också för de är lite ojämna såg jag. Det är så himla viktigt allt runt omkring för att ridningen ska funka, intressant tycker jag. 
 
Bild från sista tävlingen 2012 får pryda dagens inlägg och tagga mig inför första starten 2013! 
 
 
 

RSS 2.0