Allt är möjligt


Rundar av kvällen med ett väldigt bra citat, imorgon väntar träning i Stockholm! 

Ljusår bättre

Igår red vi ut, härlig stund i skogen med trevliga människor. Fika på det och energin var på tankad för en ny vecka. Jag trivs väldigt bra där jag är i livet just nu. 

Idag red jag ett pass igen och fokus låg på korta steg och att hon skulle vänta. Hon skötte sig galant från början och vi gjorde helt ok rörelser, rakriktningen var lite sämre. Vilket den brukar bli när hon gasar ifrån mig, det tar någon dag till och sen hittar vi varandra igen. Det är verkligen inte lätt med dessa ston. 

Men jag är nöjd över hur fint hon väntade in mig, i slutet fick hon göra två byten och de var klockrena sen tog vi en lång skritt i skogen. 
Tusen byten och sken

Blev inte alls som planerat med genomridning av program. Dålig kombo i lördags, vi kunde inte förstå varandra. Ella rusade runt i full fart i galopp, vid minsta lilla förhållning bytte hon sjuttioelva gånger. Ingenting gick bra, avslutade passet med en känsla av att jag inte kunde rida. Ella avslutade passet supertaggad. Vi gjorde iallafall två fina skänkelvikningar i slutet. 

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Vi tar nya tag! 

Återhämtning varvat med träning

Dåligt med inlägg = ont om tid. 
Imorgon är det fredag, den här veckan har rusat iväg. I måndags vilade Ella helt, dagen efter tömkördes hon, igår tränade vi på byten och idag fick hon vila igen. Imorgon tränar vi byten och på lördag ska vi rida igenom programmet. På söndag blir det vår vanliga uteritt. 

Nu efter den här veckan har vi tränat byten totalt 5 ridpass. Det är inte alls mycket och vi lär oss sakta men säkert hur vi ska kommunicera med varandra när vi antar nya utmaningar. 

Det ska vara roligt att rida sin häst varje dag, det tappade jag lite förra veckan. Men igår hittade vi tillbaka till dit. 


Älskade Ella, tillsammans är vi starkast<3

Bytt är bytt

Att byta galopp, är inte alls svårt på Ella.  Det som gör mig frustrerad är min egna kropp, jag tar den utanför komfortzonen och då blir den lättare spastisk. I och med kylan så blir vänstersidan okänslig och jag har svårt för att känna mitt ben och min arm och hand. 

I en rörelse som verkligen kräver uppdelning av hjälperna för byte av galopp så blir det lättare kortslutning i kroppen för mig. 

Frustrationen bubblade och vi gjorde väldigt fina byten åt ena hållet. Här är Julia väldigt bra med mig för hon testar sig fram på olika sätt där jag lättast kan få kroppen att förstå vad den ska göra. Om inte jag gör rätt, hur ska då Ella förstå och lära sig vad jag vill?! Vi hittade efter en stund bästa sättet att få till lätta byten åt det andra hållet. Förvänd galopp där jag kan i lugn och ro hinna göra mig klar inför uppgiften. Woop sade det så hade vi gjort tre klockrena åt båda hållen. 

Min frustration går aldrig ut över Ella och vi tar alltid skrittpaus och diskuterar hur vi ska gå tillväga. Det är så roligt att få göra den här resan och jag måste våga låta den ta lite extra tid för min egen skull, jag jobbar minst dubbelt så hårt varje ridpass och alla dagar kan det inte bli perfekt. 


Så mycket kärlek som jag känner för dig min tokiga tjej. 
Min fina prinsessa
Min älskade Ella i sin fina sommarfärg <3


Superbra träning

Lösgörande, rörelser, avslappnad och byten gick hand i hand under dagens lektion. Hon travar helt magiskt nu, helt kär i Ella har jag blivit. Galoppen har ju redan tagit några steg upp på samlings skalan men idag hittade vi verkligen en fantastisk trav.  

Vi leker med bytena, här jobbar jag alldeles för mycket ska försöka tona ner mig. Hon är känslig och behöver inte stora hjälper men tydliga! 

Slutorna på diagonalen börjar lossna för oss nu. Det jag har svårt med är att känna när vi är rätt i rörelsen. Det känns alldeles för lätt. 

Vi har en riktigt bra övning som vi gör i skänkelvikning och sluta. Börjar i skänkelvikning och lägger sen åttvolt och fortsätter i sluta. Den fungerar riktigt bra för oss då vi får in ett fint flyt och känsla i en ny rörelse. 

Msv B:2

Vårt stora mål för i år är att debutera Msv B:2. Så allt vi gjort sen flera månader tillbaka har varit små delmål för att kunna nå en högre nivå och våga debutera. 

Idag red jag "programmet" jag red allt som det ligger efter varandra. Gjorde inga mellangångarter, ingen ryggning, enbart halten och där bytena är gjorde vi enkla byten. Allt som ingår i detta program gör vi dagligen i en rund form där ryggen kommer i arbete och vi fokuserar på lösgörande. Det är övergångar, skritt till galopp och tvärtom, öppnor och slutor, vilket det här programmet är uppbyggt på. Jag fick en väldigt härlig känsla när vi kände oss igenom vägarna. Det här målet känns inte längre så långt bort. 


Det som inger en trygghet för mig inför vår debut är att jag har gjort den med Nanook. Jag vet att hästarna kan bli övertaggade när det introduceras nya grejer på tävling, vilket jag verkligen kommer ha överseende med Ella om det blir så. 

Vecka 42

Till helgen kommer min älskade mormor på besök, som jag har längtat. Den här veckan kommer vi hinna med två ridlektioner för nu trimmas det byten och jag är rädd att det ska bli fel. 

Må: lösgörande 
Ti: vila 
Ons: lektion 
To: rida igenom program
Fre: lektion 
Lö: tömkörning
Sö: uterittGlad häst

Ella älskar att jobba och det finns inget mer min häst uppskattar så mycket som att få rida ut. Hon älskar att få länga ut i stora galoppsprång och man känner verkligen hur hela kroppen tar i inunder henne. Lyckligare häst finns inte för stunden! 

Idag var det ett fartfyllt äventyr på vår uteritt, alla tre hästar hade höstkänslor, väldigt pigga och glada. Vilket visades genom pip, bock och skakande huvud och massvis med frustningar.

Fantastiskt duktig häst och en härlig tävlingsdag

Vaknade 04:00. Klädde på mig och fixade lite innan jag öppnade dörren ut för att gå ut till stallet, -4 stod termometern på. Bylsa på sig ännu lite mer kläder. Gick ut och gjorde i ordning Ella för att känna lite på henne. Galet pigg var hon, lekte mest runt i 15 min för att få ur lite överskottsenergi. Inte konstigt med tanke på den plötsliga kylan. 

Halv sju rullar vi sedan mot Gottlösa. Lastar ur och börjar rida fram. Utebanan är hård efter nattens frost, väljer att trängas i ridhuset med de andra. Alltid bra att utsätta Ella för nya hästar så hon lär sig att det inte är farligt. Blir påriden med ett spö vinklat rakt mot Ellas huvud, därefter skyggade Ella direkt när den var inom 15 meter. 

Oerhört lättad blir jag när hon efter varje stress påslag snabbt kommer tillbaka med fokus på mig och vår framridning. Hon känns fantastiskt fin inför första starten. Nu vet jag av tidigare starter att hon brukar spänna till. 

Det börjar närma sig och vi får komma in på banan. Galopperar åt båda håll men hinner inte helt runt innan visselpipan ljuder. Lite spänd men lyssnar. Säkrar upp lite "mesrider" Men hon är så otroligt fin. Vi dansar runt inne på banan och så fort vi kommer till ett litet missförstånd så glömmer vi det lika fort. För vi har så oerhört roligt tillsammans inne på banan. Vi åkte för miljöträning och självförtroende boost. Första starten resulterade i 65 %. 

Ella vilar en stund i transporten, vi laddar om inför start nummer två. Framridningen går ännu bättre och hon börjar verkligen kännas som hemma. Vi får komma in på banan, jag galopperar runt och sen kör vi så det ryker. Jag testar att leka fram lite mer skillnad i mellangångarterna. Hon är med på noterna direkt. Hon svävar under mig och jag sitter där uppe på hennes rygg och verkligen fånler. Andra starten resulterade i 66 %. 

Det var verkligen en riktig boost för självförtroendet, vi kan och vi kommer bli bäst tillsammans. 

Allt slit det här året verkar nu betala sig. Har aldrig varit så nöjd och stolt över Ella som idag. 


Så fin tjej

Idag var min fina Ella så lyhörd. Ett riktigt bra genrep inför helgens tävling. 


Jag älskar min fantastiska häst och nu är vi snart tillbaka där vi slutade innan hon skadade sig. 

Vila

Slutet av förra veckan blev inte som planerat. Vi flyttade och sen hände allt med Celine. Så Ella fick vila sig iform. Igår hade världens bästa mamma fixat iordning Ella till mig så jag kunde bara hoppa upp och rida. 

Hon var grymt het och på tårna men jag fick ett riktigt glädjerus av vårat pass. Hon bjöd på otroligt härliga skänkelvikningar och övergångar. Glad ryttare!!

Stjärnhimlen har fått en ny gnistrande stjärna

Vi trivs superbra i vår lägenhet, ett dygn senare finns inte vår älskade hund med oss längre. 

Livet bjuder verkligen på ups and downs hela tiden. Det kom lite som en chock att Celine blev akut sjuk och några timmar senare insåg vi alla att det inte gick att göra något. Så hon fick somna in för att slippa lida. 

Det är verkligheten, den är hård och tung men på samma gång glädjande och rolig. Nu lägger jag fokus på vår lägenhet som vi redan älskar att bo i. Jag har min fantastiska häst som är en enorm tröst.  

Vardagen rullar snart på igen men Celine kommer alltid bli ihågkommen som min egensinniga knäppa charmiga alldeles egna första älskade Ådi hund. Vi får se hur länge det går innan någon annan individ får flytta in i våra liv. 
Tack för att du satte guldkant på vår vardag med dina upptåg i hela 7 år <3

Veckans planering

Hade bestämt mig för att inte tävla mer i år. Men nu kom möjligheten att tävla på Sissis anläggning och det är verkligen bra miljöträning. Så vi åker dit och miljötränar på lördag. 

Målen för den dagen är en lugn och harmonisk häst som jag kan guida runt inne banan. Hon ska kännas riktigt lösgjord är min plan. 

Vi ska ha en lätthets känsla i kroppen när vi tackar för oss och framförallt ha roligt tillsammans. 

Procenten jag vill rida på i klasserna är 63-65% vilket är lätt att uppnå om tidigare mål här över också är uppnådda. 

Planen för veckan: 
Må: lösgörande jogg
Ti: rida programlinjer
Ons: lektion
To: lösgörande jogg
Fre: lösgörande jogg
Lö: tävling
Sö: uteritt


RSS 2.0