Mål 2013

Mentalt:

- Bli mer ödmjuk gentemot de som ställer upp och alltid finns där för mig i min träning och tävling
- Blir starkare mentalt, jag kan! 
- Skapa ett superbra upplägg för min tävlingsdag
 
Fysiskt:
 
- Klara av 50 armhävningar
- Klara 20 chins
- Känna mig stark, ha bättre balans och koordination 
 
Delmål:
 
- Varje vecka ska det läggas upp träningschema som matchar skoluppgifterna
- Träningschemat ska innehålla
  • Löpträning 2-3 gånger / vecka
  • Styrka 2-3 gånger / vecka
- Bli bättre på tömkörnning
- Hitta en strategi för att blir starkare mentalt
 
Skolan ska jag klara, bara bita i det sura äpplet och klara de släpande tentorna. 
 
 

Mål 2013

Nanook
 
Målet för 2013
Kvala till Msv B - Två resultat i Msv C med procent över 62%
 
Delmål träning:
 
- Tränings schema för varje vecka
- Tömkörning 1 gång/vecka
- Tömköra på utebanan när det känns kontrollerat
- Uteritt 1 gång/vecka
- Vid uteritt träna uthållighet och kondition
- Träna olika delar från dressyrprogrammen vid dressyr
- Styrka tränas under dressyrpassen, tömkörning, hoppning
- Hoppa/bommar var 14:e dag 
- Rida 1 gång/vecka på utebanan, träna på omväxling i miljön.
 
Delmål tävling:

- Starta Msv C med godkända resultat. 
  • Min känsla på banan är viktigast.
  • Starta Msv C på kandar
  • Bli bekväm med att rida på kandar
  • Uppnå 55 % på Msv C
  • Uppnå 57 % på Msv C
  • Uppnå 59 % på Msv C
  • Uppnå 61 % på Msv C
Får nog göra ett annat inlägg med mina egna mål. 
 
 
Min fina prins <3

Träningsverk

I lördags eftermiddag sprang jag 8 km på löpbandet vilket kändes igår när jag tränade min fina pojke. Jag red igenom LC:2 vilket är ett väldigt intressant program. Nanook blir riktigt stark och struntar i mig. Det är det programet jag ska rida när jag är med i Div III. Det största problemet vi har nu är att stå stilla i 6 sek, bara att träna och träna. Idag blir det tömkörning av min prins. 
 
Ska på något sätt lägga upp mina och Nanook mål för 2013 här på bloggen också. 

Träning

Igår tränade jag för Hanna Goding vi tränade igångsättning och ryggning. Det känns lite konstigt då det inte är rörelser. Utan detalj arbete med mig själv, hur min sits inverkar och påverkar Nanook. En problematik jag stötte på är att känna att jag har min tyngd på fötterna i stigbyglarna.
 
Dock vet jag inte om det är svårare på grund av att han är lite rund i kroppen. Jag provade att sitta idag på Abbe och då var det mycket lättare. Då vet jag att jag förstod vad Hanna menade och jag trivdes att sitta på hästen på detta sätt. Jag ska även tänka mer på hur jag vinklar mina axlar och tänka att de är hästens bogar.
 
Jag ska rygga med mjuk hjälpgivning i handen och sen vara snabb på eftergiften. 
 
Jag ska träna vidare med min sits, som sagt är man aldrig fulllärd. Jag vill sitta så bra som möjligt i sadeln för att göra inverkan på min fina häst lätt. 
 
Idag har jag skrittat ut på min fina Prins, imorgon ska jag rida ut och sen får han två vilodagar för det ska bli riktigt kallt och jag kände igår att han var lite matt i kroppen. 

Träning på Lindgården

Idag kom Camilla till oss, Nathalie var dock bottenförkyld så jag fick rida en hel lektion. Tränade mycket på galopparbetet, han ska vara kvick och energisk. Det orkar inte jag.
 
Tränade väldigt mycket på enkla byten och jag måste tänka på ytterhanden. Framförallt när vänster är ytter då drar jag gärna i höger istället och då blir inte bytena bra. Red igenom galoppprogramet i MsV C:1 det är en riktigt trixig väg. När jag dessutom inte har honom med mig framför skänkeln blir det riktigt svårt. 
 
Min prins
 
I slutet tränade vi öppna och sluta. Det gick inte alls, vänstersidan var helt slut och benet lyssnade överhuvudtagen inte på vad jag ville. Ibland blir det riktigt frustrerande när jag vill så mycke och min egna kropp hindrar mig. Bara att träna vidare på min egna styrka och få en ännu bättre kontroll på min kropp. 
 

Film träning hos Camilla

 
 

Studier

Resterande av den här veckan har rusat iväg, studierna tar mycket tid och jag är helt slut på kvällarna när hästen är ompysslad och riden. 
 
Det har blivit tömkörning, uteritter för hela slanten då jag varit så himla trött, nya tag till nästa vecka. 
 
Världens finste häst i mina ögon!

 

Träning hos Camilla

I söndags fick Nanook en välförtjänt vilodag, igår red jag lösgörande arbete inför träningen idag. Idag bar det av hem till Camilla för träning. Ett riktigt fint ridhus som är precis nybyggt. 
 
Vi tränade öppna, slutor, skänkelvikning och att nyansera traven. I höger öppna måste jag rida honom mer böjd runt högerskänkeln. I slutorna måste han var mer ställd igenom i innersidan och pannan ska jag tänka på att den ska vara rak mot den sidan jag är påväg. Jag låg ner över ryggen på honom i traven när vi trycker på, aja baja. Men jag vet inte hur jag ska kunna stanna kvar i sadeln. Träning ger färdighet!
 
I galoppen tränade vi på att få honom lösgjord innan fattning och avsaktning, skall tänka på att innerbak ska ut till ytterhanden, dvs undan innerskänkeln. Jag måste bli bätre på att vara mjuk och följsam på inner och ta upp halvhalterna på yttertygel och i sitsen. 
 
Vi kom fram till efter diskussion att jag inte ska lägga energi på La:3 utan titta på MsV C:1 och C:2. 
 
 

Lördag och vår i luften

Min fina prins fick gå utan täcke i hagen idag då det var så himla fint väder, solsken och vindstilla. Riktigt härligt.
 
Idag har mamma hjälpt till att longera Nanook så jag kunde fokusera på mig själv i sadeln. Känns som att jag mer och mer hittar hur jag ska rida honom för att komma åt honom ordentligt och sitta rätt. 
 
våren 2012
 
Imorgon blir det en uteritt och genomridning av LC:2 tror jag. Hoppas på att jag kan ta lite fina kort om vädret är lika fint imorgon.

RSS 2.0