Programträning

Idag värmde jag upp i skritt på kvartslinjen, att försöka hitta stödet med mina skänklar i öppnan i båda varven. En övning jag fick tips om av en i stallet. Nonne blir fantastiskt mjuk och den uppvärmningen, leker med den i alla gångarter och sen blir han en dröm att rida.
Har ju haft det knögligt med min sits i arbetstraven men peppar peppar kändes den helt fantstisk idag, kunde rida med prinsen i rörelsen, härlig känsla! Red igenom både Lb:1 och La:1 programmen idag, red sedan igenom de rörelser som jag kände att jag inte var nöjd med. Men tävlingen på söndag är för mitt psyke och inte för resultat, så även om det kändes väldigt bra idag, är det mitt lugnt jag vill ha under hela tävlingsdagen som jag har på hemma plan. Träning blir det på söndag.
/Kram

Mål och planering

Josse delade ut ett papper om mål och planering i lördags på sista hopplektionen. Det är ju lite därför jag har den här bloggen, för att skriva ner så att det blir en varierad träning och att jag kommer ihåg bra tips och trix. så jag kan väl säga att jag i alla fall har en planering, nu skall jag bara sätta mig ner och skriva ihop några bra mål. Då tänker jag ha mål i både hoppningen och dressyren.
Planering för v. 22
Må: Promenad i skogen
Ti: Rida igenom båda programmen
Ons: Promenad på morgonen, konditionsträning på kvällen
To: Lösgörande arbete
Fre: Lektion med Maria
Lö: Promenad
Sö: Tävling
Målet med söndagens tävling är att:
-Jag skall andas lugnt under hela ritten genom båda programmen
-Jag skall sitta i rörelsen och inte ovanpå den
-Jag skall släppa om en rörelse går åt helvete och ta nya tag.
/Kram

Skutteliskutt

Idag var det dags för sista lektionen i hoppning innan sommar uppehållet. De två senaste gångerna har vi kommit halvdant på hindrena, dvs att han har alltid trampat om och behövt trycka in ett halvt galoppsprång till. I mitten av lektionen blev jag så trött så jag smällde till honom med spöt och sen flög vi över alla hinder, hoppade till och med 5½ med oxern på 1 m.
Super nöjd helt enkelt, jag har en helt underbar häst som alltid ställer upp på mig, så jag får helt enkelt ställa upp tillbaka och kräva att vi skall jobba ordentligt från början, för visst att det blir jobbigare men det blir ju ändå lättare för honom.
/kram

Länge sen sist

Jag skrev något här. Hela april har varit galen. Mycket med plugg, jobb och hästar. För att inte glömma fästman, vänner och familj.
Då vi flyttade in i vårt nya hus i höstas, så är det först nu vi har kunnat fixa lite med trädgården runt huset.
Resten av gården kan man väl säga går i första hand, vi har ju ändå "kunder" i stallen och det ska se snyggt ut runt omkring tycker jag.
Helgen som var hade vi i alla fall äntligen 2 dagarskurs för Mette Henriksen igen. Helt fantastiskt är det att jag och många andra har möjlighet att få rida för henne.
Nanook gick som en klocka, lite seg andra dagen men är hel nöjd med båda dagarna. Vi pratade mycket om hur jag lägger upp mitt tänk inför tävling, under tävling och hur jag tänker efter och hur det kan förändras och förbättras.
Vi tränade mycket på olika rörelser längs medelinjen, öppna, sluta och volter. Jag måste tänka på hur jag andas när jag ska rida arbetstraven på honom och hur jag sitter i rörelsen så jag följer med.
På torsdag är det hoppträning, nästsista gången för den här våren. Blir sedan ett uppehåll över sommaren och så drar det igång till hösten igen.
Fler tävlingar är inplanerade så nu rullar allt på med hästeriet.
Jag har även börjat rida ett fullblod sen 3 veckor tillbaka. En härlig individ som verkligen älskar att jobba, red henne för Mette i lördags och fick många bra tips.
/Kram

RSS 2.0