Vecka 5

Jag och Ella fortsätter kämpa på i motvind. Förhoppningsvis släpper det snart.


Den här veckan ser ut som följande. 
Må: dressyr
Ti: dressyr
Ons: uteritt
To: tömkörning med bommar
Fre: uteritt
Lö: dressyr
Sö: dressyr


Vecka 4

Hoppas att jag kan klämma in två dagars träning den här veckan hos Marika men det får tiden utvisa. Vi var på Clear Round igår på det nya stället i Linköping. Kan kort säga att jag tyckte det var lite dåligt upplagt. Vid programridning kan jag tycka att man kan få önska en tid och gärna ett program. Det får gärna vara någon extra min till ens ridtid på banan. I mitt fall vill jag ge min häst en rättvis chans att få hinna slappna av innan jag ber henne att prestera. 


Det var tajt om tiden, det kan vara extra trevligt om man räknar ihop protokollen, tilltalar den som är inne på banan med rätt namn, svårt att förstå att protokollet hämtades utanför en dörr (kanske lite lättare om betalningen, visa vaccination, hämta protokoll hade varit på samma ställe) och om man hade sluppit gå en bra bit för att ta sig mellan punkt A och B. Nej jag vet inte ärligt talat om jag är sugen på att tävla där i framtiden. Men den som väntar får se. Anläggningen känns inte riktigt optimal att ha tävlingar inomhus. Kanske funkar det bättre till sommaren när det vankas utomhussäsong. 

Inför den här veckan: 

Må: vila
Ti: dressyr
Ons: dressyr
To: löshoppning
Fre: uteritt
Lö: uteritt
Sö: lektion Kristin 
Vecka 3

På torsdag är det begravning för farfar i samma kyrka där vi sa farväl till farmor för lite mer än tre år sen. Jag tycker det är tufft för det känns som det är först vid begravningen som jag inser att de inte längre finns hos mig. 


Beroende på hur mycket det kommer ta upp mina tankar kommande vecka så ska vi ändå försöka träna på. 

Planen ser ut så här. 
Må: dressyr: rakriktning, spårning, böjning, förvänd galopp
Ti: tömkörning
Ons: dressyr: diagonal slutor, öppnor, volter
To: vila
Fre: uteritt
Lö: piaffträning
Sö: CR hos SmedstadGivande träning i dagarna 2

Jag älskar verkligen och komma iväg själv med Ella i två dagar. Vi får kvalitetstid, Ella får extra mycket kärlek och jag får skämma bort min fantastiska prinsessa lite extra. 


Nu gäller det att sätta planen för 2017. Marika är med på tåget. Kristin är med. Jag har fixat en ny sponsor. Mer om det kommer! 

Som Marika sa, jag sätter planen hon stöttar och vägleder i utvecklingen tillsammans med Kristin! 

Igår var vi inte alls samspelta men det hämtade vi hem idag. 

Läxan till nästa gång! 

Förvänd galopp. Rakriktning. Spårning. Böjning. Slutor på diagonalen. Öppnor. 10 m volter. Vecka 2

Idag får Ella en välförtjänt vilodag. Vi var så duktiga igår. 


Må: vilodag
Ti: dressyr
Ons: bus i snön/uteritt
To: träning hos Marika
Fre: träning hos Marika
Lö: dressyr
Sö: vila

Vår lastbil är inne på service så träningen kanske inte blir av den här vecka. Men jag hoppas att det blir av. Bra avslut

Nu har vi piafftrampat en andra gång och det är så svårt och roligt. Ska försöka få upp en filmsnutt här. Träningen är superrolig och Ella verkar älska utmaningen. 
Vecka 1

Första veckan av 2017 har rullat på i en rasande fart. Vi har hunnit mista en familjemedlem som jag kommer sakna otroligt mycket. Vi har hunnit träna dressyr borta i två dagar. Vi har även hunnit med bus i den helt fantastiska snön. 


Onsdag och torsdag den här veckan åkte vi till Mantorp för träning på tävlingsbana. Vi red igenom Msv B som vi ska bli trygga i det här året. Det kändes inte alls bra i onsdags, då jag red som en kratta. Men vi kammade till oss i torsdags och gjorde det bra. Vi ligger till bra procentuellt men finns mycket kvar att slipa på. Det viktigaste är fortfarande fokuset på grunder och åter grunder. Rakriktad häst, följsam vid övergångar, lätta och tydliga hjälper. 

Något jag har varit lite avundsjuk på idag var att missa fantastiska Kyrklunds clinic. Men hon hade några goda råd som skrevs ner. 

Men vi avslutade dagen bra trots missad clinic med att galoppera i full fart så snön yrde runt oss. 


1 januari 2017

Jag frågade Ellson om hon hade lärt sig piruetter, piaff och annat nu under natten när hon har fyllt 9 år! 


Hon visade mig att hon allt kunde göra 6 byten i varje på medellinjen. Det får väl duga som bevis på att hon har blivit ett år äldre sen igår. Frågan jag borde ställt var nog mer har vi börjat lära oss, för senast jag kollade. Så visste inte jag i alla fall hur man gjorde byten i varje. 

1 januari är här och jag har drömmar inför detta året. 

Idag hade vi ett väldigt bra pass ihop och det får sätta ribban för året känner jag. Vi börjar hitta vår väg att gå och framförallt börjar vi hitta varandra Ella och jag efter lite mer än två år tillsammans. Spännande att se vad 2017 har att erbjuda! 2017

Det nya året firades in hemma hos mamma och pappa. Vi lagade tre rättersmiddag tillsammans och sedan väntade vi in tolvslaget med sällskapsspel. Några minuter i tolv gick vi ut i stallen till hästarna. I år var det över fort med smällarna och enbart två hästar var lite stressade. 


Jag kysste mannen i mitt liv sen nattade vi hästarna.  

Bring it on 2017

RSS 2.0