Dagens tävling

Nu har jag smällt dagens intryck och hunnit reflektera över starterna. Ella var så cool under förbredelserna hemma. Jag borde i efterhand ridit igenom henne mer noggrant hemma och där kunnat hämtat upp att hon låg på min vänsterskänkel. 

Det var det som orsakade problem till LB:2 klassen. Hon blev spänd inne på banan och istället för att kunna lirka in henne i en öppna runt vänsterskänkeln och därmed ge henne stöd så lade hon sig mot min skänkel och försvann från min yttersida. Då ser hon monster överallt utan för staketet. Jag tappade mitt tålamod och sade till henne men då lade hon istället ännu mer fokus på allt runt om. Besviken på min egna ridning var jag efter första ritten. 

Till andra framridningen var jag fortfarande lite små irriterad över ritten, lånade ett spö av Sissi och hjälpte henne på bogen när jag korrigerade med vänsterskänkeln. Jag släppte mer och mer första starten och sedan var vi tillbaka hos varandra igen. Inne på banan red jag i vänsteröppna längs hela fyrkanten och sedan red vi programmet. Hon spände till för några blommor fortfarande, men hon var med mig mer andra rundan. Vi höjde oss 8 % från första starten och spräckte 60 % sträcket för första gången tillsammans i La. 

Det blev en väldigt bra tävlingsdag med min prinsessa tillslut. Nästa gång innan jag går in på banan ska jag. ”Tänk endast, men ha kul” Vi ska kunna allt, om inte, ska vi inte starta. 

Jag har aldrig vunnit en klass. Trots det utbildade jag min fina fux till att starta Msv B. Vi ska tillsammans samla grymma rundor och utbilda oss för framtiden för att sedan klättra i klasserna. Alla är vi olika men det är min dröm. 

Igår blev jag besviken på mig själv, Malin poängterade att jag måste tycka att det är kul och att jag älskar dessa fantastiska djur. Jag får påminna mig själv att jag har en otroligt fin häst i min ägo.

Vi är vinnare utan en blågul rosett, jag känner mig som en vinnare varje gång jag sitter på min älskade häst.


Det är resan tillsammans med min fantastiska Ella som är det roligaste med att se tillbaka på vår utveckling. Det ska jag aldrig glömma. Måndag V 26

Den här veckan fyller min kärlek år och han tar även examen från sin tre åriga universitets utbildning. Är väldigt stolt över min fina pojkvän. Där emellan ska vi även åka iväg på en kvällstävling och hinna träna för Sissi. Fullt upp, vilket jag älskar. 

Måndag: uteritt på morgonen, rida igenom la:3 på kvällen.

Tisdag: träning för Sissi

Onsdag: checka av linjerna.

Torsdag: kvällstävling Mantorp, rider ett pass hemma på fm. 

Fredag: uteritt

Lördag: uteritt

Söndag: uteritt

Harmonisk Häst

Ella gav tummen upp till den korrigerade sadeln, hon var väldigt mjuk och fin från början även idag. Fast idag ville hon ogärna lyssna på mina halvhalter. Så jobbade med mycket övergångar och lösgörande arbete där jag vävde in öppnor, slutor och mycket skänkelvikningar. För det får henne att bromsa av sig själv i själva rörelsen. 

I slutet var det bättre men ofta är det svårt att få till att hon backar av på ett pass, det är de dagarna som det är bra att rida två pass. Idag fanns inte tiden tyvärr då jag har ett kvällspass på jobbet. Istället får jag känna in henne imorgon om jag ska ta två pass. 

Longering

Kristin tog nya mått på Ella, vilken resa vi har gjort på dessa månader. Hon har gått upp lite mer än 40 kg i muskelmassa och hon har höjt sig i manken nästan 3 cm. Hon börjar bli riktigt fin i kroppen, det ska bara till ännu mer muskler. Väldigt roligt att hon äntligen är rak och fin i kroppen, som vi har kämpat. 

Så sadeln behövdes vigdas ännu mer och sen gjorde hon en fin korrigering på ullen. Jag sitter ju tyngre på höger sida och det kommer tyvärr alltid vara så mer eller mindre. Skönt att hon var mjuk och fin i ryggen och inga större spänningar. Imorgon hinner jag nog inte få sadeln innan planerad lektion för Julia startar. Så det blir att rida själv, det går bra det med. 

Idag blev det istället longering inspänd, som börjar gå bättre och bättre. Hon är inte alls lika nervös och spänd längre. Sen hjälpte mamma mig att tömköra henne. Hon tycker det är läskigt och andas inte de första varven. Men idag slappnade hon av lite mer och började andas när vi gjorde halt/skritt övergångar. Hon har inga problem att byta varv, vilket är skönt. Med mer träning så kommer det vara ett bra komplement. Ännu har vi fortfarande mamma kopplad till ett grimskaft och vi är i skritt, men som sagt det går framåt. 

Träning På Stjärnan

Idag kom Julia och slängde ett öga på mig och Ella. Det var så roligt att träna tillsammans med min fina tjej idag. Hon var lika mjuk och lyhörd som gårdagen. Så vi lekte på dagens lektion, framåt och tillbaka i trav och galopp. Tillslut satte hon sig väldigt fint på bakbenen i förhållningarna när vi galopperade. Känslan vi fick var att jag lätt hade kunnat vända runt henne i en piruett, häftigt. 

I traven kunde jag lätt reglera henne fram och tillbaka även där, så vi fick upp fronten och mer gest i frambenen. Även där lade hon mjukt över mer vikt på bakbenen. Det var verkligen härligt att sitta på hennes rygg. En fantastisk ridkänsla infann sig verkligen. 

Imorgon blir det koll av sadeln, då jag känner att den ligger som en gungbräda på ryggen. Något har hänt, hoppas bara att det är positivt. 

Min kärlek och vår fina hund har mysstund. 


MJUK SOM SMÖR

Idag var Ella helt fantastisk att rida. Red ett kort men väldigt givande pass. Hon var mjuk så fort jag kortade tyglarna och lyhörd. Red mycket övergångar och öppnor och slutor. 

Imorgon blir det lektion för Julia innan hon drar iväg till sitt lantställe för att fira midsommar. 

HalvvägsSnart är vi halvvägs genom vår första tävlingssäsong jag och Ella. Vi slappnar av mer för varje tävling som går. Det blir bara roligare för varje gång vi är ute och det går bättre och bättre. 

Helikoptertur

Idag ska vi flyga helikopter med en vän till familjen. Var länge sen sist så ser verkligen fram emot det. 
Genomgång

Helmut har varit ute och tittat igenom Ella. Han är riktigt härlig den mannen. Han peppar och ifrågasätter, kommer med stöttning och goda råd. Det kan inte bli bättre. Idag sa han att om han hade velat ha en häst för Grand Prix så hade han köpt Ella. Förstår inte själv vad jag har att förvalta men jag har en plan i mitt huvud som jag följer. Skrämmande och spännande är det att ha den här hästen i min ägo.

Min stjärna, min prinsessa, Ella betyder allt för mig. Tillsammans kommer vi nå våra drömmar. Eller kanske mina drömmar men för att det ska bli möjligt måste jag ha min häst med mig, vi gör det möjligt tillsammans. 

Helmut hittade inga större spänningar, lite spänd i vänstra låret så hon hade börjat tippa bäcknet åt höger. Därmed kunde han känna att hon antagligen har lagt mer tyngd på höger fram och blivit låst i knät. Efter massage och laser så var hon mjuk som smör och gäspade säkert 100 gånger. Vad gör man inte för att stjärnan ska må bra. 
Dygnet Runt

Min filosofi är att trots att det är våra tävlingskamrater och bästa vänner så måste våra kära hästar även få vara just hästar. I min värld innebär det att mina hästar får gå ute dygnet runt under ca 6 månader. Om mina hästar hade fått välja tror jag att de hade valt ett vindskydd framför boxen på vintern också. Det hade dem fått göra om det funnits möjlighet. 

I mina ögon är en lycklig och harmonisk häst en fantastisk tränings- och tävlingskamrat. Ella har blivit otroligt mer lugn sen hon började gå ute dygnet runt i april. Det har bara påverkat hennes psyke positivt att alltid vara ihop med sin flock när vi inte är iväg och tränar eller tävlar. Jag har inte märkt av någon skillnad i hennes energi utan hon är övertaggad till träning som alltid. I hennes kropp har det skett en enorm utveckling och hon är riktigt rund och fin i kroppen. Hon rör sig dygnet runt och slaggprodukter och stelhet märks aldrig av, jag sitter alltid upp på en supermjuk häst. 

Alla hästar är kanske inte harmoniska när de släpps ut dygnet runt, men det har fungerat fantastiskt bra på mina och syrrans tävlingshästar. Så länge vi ser att de mår bra kommer de fortsättningsvis fortsätta att få gå ute dygnet runt. 

Kvällsnöje

Ikväll har jag umgåtts med denna stjärnan i ridhuset.


Hon var lyhörd och lugn på linan idag. Imorgon ska jag prova att rida med min blåa hand. 


Ny Vecka

Den här veckan är det midsommar. Jag ska äntligen ge mig själv tid till att baka. Det kommer bli mycket trimning med Ella. Förhoppningsvis så kommer Julia hit och tränar oss en eller två dagar. 

Måndag: Longera
Tisdag: Longera på morgonen, rida lösgörande på eftermiddagen.
Onsdag: Longera 
Torsdag: Longera på morgonen, rida lösgörande på eftermiddagen. 
Fredag: Rida programlinjer.
Lördag: Lektion för Julia
Söndag: Lektion för Julia Sparkad

Igår så hittade jag syrrans häst sparkad, skulle vara snäll och ta hand om henne i och med att Natha jobbade. Då fick jag mig också ens spark. Så nu går jag runt och tycker synd om mig själv, tur i oturen är det inget brutet. Izzie tycker också synd om sig själv, hon är väldigt känslig när man rör såren men sen springer hon ohalt som en galning i hagen. Härliga tjejen. Studentveckan

Fullt upp den här veckan med massor studentmottagningar och utspring. Fantastiskt roligt att vara med att göra studenternas dagar oförglömliga. Så bloggen har därför blivit lidande, men det gäller absolut inte mina hästar. 

Med vädret som vi fått nu vill man inte annat än att rida ut. Så många pass den här veckan har antagligen startats eller avslutats med en uteritt. 
Veckan

Nu är det två veckor tills nästa gång vi ska tävla. Den här veckan ska vi träna och rida ut.

Planen ser ut så här:
Måndag: uteritt
Tisdag: longerad 
Onsdag: uteritt
Torsdag: dressyr
Fredag: dressyr
Lördag: uteritt
Söndag: dressyr
Tävlingsdag

Första starten idag var La och vi var mer tajmade idag än förra helgen. Fortfarande ofokuserad ibland då yttre faktorer drar till sig uppmärksamheten. Men där emellan var hon riktigt fin. 

Kort framridning till Msv C och hon var med mig hela vägen inne på banan. Jag tappade stigbygeln i sista galoppökningen. Så det var helt mitt fel och ibland slarvade jag med vägen. Annars är jag supernöjd, jag är ute efter att få avslappnade rundor och sen kan vi spänna bågen. Känns verkligen som vi är på rätt väg. Vi höjde oss med 3 % i dagens start. Min stjärna! Programträning

Julia kom och hjälpte oss med lite detaljer inför morgondagens starter. Vi red igenom programmen och slipade på de raka linjerna mellan rörelserna. För det är där vi tappar. 

Ella kämpade på bra idag och förstod vad vi var ute efter när vi testade gränserna i mellangångarterna. Riktigt roligt att testa och wow vad vi får till det ibland. 

Nu blir det att ladda inför tävling imorgon! 

Idag Jobbade Vi Tillsammans

Allt kändes så lätt idag. Hon lyssnade på minsta lilla hjälp när jag bad om vad som helst. Idag var hon en stjärna och hon gjorde mig väldigt glad. 

Otroligt hur två mindre bra pass kan glömmas bort så fort ett går bra. Då hon kändes superfin från början så blev det ett väldigt kort pass. Varför slita på henne när hon utför allt jag ber om perfekt. 
Mer Nöjd Men Inte Helt Nöjd

Lite bättre känsla idag. Planen att Ella skulle vila imorgon skippar jag. Måste kunna komma till mer än bara att rida tempoväxlingar och övergångar innan starten på lördag. Så imorgon hoppas jag att vi kan rida igenom lite rörelser. Ett lite mindre bra pass

Lösgörande jogging pass stod det på planen idag. Ella tyckte att full fart i galopp lät bättre och med varje förhållning så gjorde hon några byten. Svårt att få henne att släppa till i sin rygg och spänna av i överlinjen när hon blir opåverkbar. Mycket tålamod och i slutet så kunde vi både skritta och göra halter. 

Nytt lösgörande pass imorgon. Med förhoppningsvis bättre utgångspunkt. 
RSS 2.0